[En filmnørds bekjennelser]

3

Som en selverklært filmnørd, har jeg et motto: Hvorfor se én film når du kan se to?
Det er ikke uten grunn til at det er 154 filmer på Kulturlista for 2008, og da har jeg ikke regnet med filmene jeg har sett tusen ganger før (Sånn som RENT eller RHPS. Elsk), og det er fremdeles 2008.

Hva gjør en normal person når hin har to gavekort til kinoen? Inviterer med seg en venn eller en venn og har en hyggelig kveld eller et veldig hyggelig stevnemøte. Men hva gjør en filmnørd som har to gavekort? Bruker begge på seg selv. Gjerne samme kveld.

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter å ha tilbrakt tilsammen fire timer på Vika og Klingenberg Kino med henholdsvis The boy in the striped pyjamas og La den rette komme inn. Den første filmen var ganske fin. Den andre filmen var (beklager, Linn, jeg vet du elsker den) ganske kjedelig. Men den hadde noen fine utsnitt og jeg likte hvordan mobberne fikk tilbake med renter.

Mellom de to filmene satt jeg i Klingenkjeller’n og nippet til en kopp te mens jeg bladde gjennom FilmMagasinet, og jeg tenkte at jeg er så innmari filmnørd at jeg nesten burde søke jobb hos FilmMagasinet. Mhm. Må man ha noe slags utdannelse for å bli filmanmelder eller holder det å ha «Trålet gjennom hele 1001 filmer du må se før du dør og litt til» under «Relevant erfaring»? Isåfall bør jeg være klar om rundt tre og et halvt år.

3 kommentarer til “[En filmnørds bekjennelser]

  1. >hehe ja det er jo vertfall bra at du står fram som fimnørd da! Men du syns ikke la den rette komme in var noe bra altså?

  2. >Vero:
    Det er viktig å være seg selv fullt og helt ;) Kanskje jeg hadde litt for høye forventninger og litt for mange gjensyn med «En Vampyrs Bekjennelser»? «La den rette komme inn» slo liksom ikke helt gjennom hos meg.

    Oda:
    Ja! Jeg kan skrive noen anmeldelser og sende inn dem til FilmMagasinet! En eller annen gang. Kanskje starte med noen anmeldelser i skribent-bloggen? Så får jeg tilbakemelding på hva jeg kan gjøre bedre :)

Comments are closed.