[Den Store Reisen]

4

Store ting krever planlegging. Jeg har snakket om det i over et år nå: «Våren 2012 skal jeg til New York, danse noen måneder og surre rundt i resten av landet noen uker.» Som den flinke prokrastinøren jeg er, har jeg foreløpig nøyd meg med å sette opp et slags cirka-budsjett, fundere litt på hva jeg vil gjøre (danse og reise med tog), og fortalt at «neste år skal jeg til USA noen måneder!» til hver eneste person jeg har møtt siden ifjor høst. Bare snakk, til nå…

Nå har jeg omsider kommet i gang med selve planleggingen. Jeg har en liste over fond og legater jeg skal sende søknad til, og jeg skal flytte til farfar for å kunne spare mest mulig av det jeg tjener de neste seks månedene, og viktigst av alt: Jeg har kjøpt Lonely Planets USA-guide, som skal være min beste venn de neste ti månedene.

Jeg satt til klokken fire i natt med mursteinen; bladde frem og tilbake, leste interessante opplysninger, markerte her og der med grønn tusj (delen om korrekt tips til kelnere er markert med rosa, her skal man ikke tabbe seg ut).

Jeg har først og fremst lyst til å tilbringe mest tid i det store eplet for å danse hos Steps on Broadway, Broadway Dance Center, Cunningham-kompaniet og alle interessante danseskoler jeg måtte snuble over. Men jeg har også lyst til å besøke San Francisco, og da hadde det vært spennende å bruke litt tid på å oppdage landet mellom Eplet og Frisco også. Derfor brukte jeg litt tid i natt på å sette opp en omtrentlig reiserute som beveger seg innom noen få utvalgte steder som jeg er mest interessert i å få med meg i denne omgangen. Så flink og logistikk-ish jeg er, liksom.

Reiseruten endte opp med å se cirka slik ut:
I slutten av februar-ish lander jeg i 1) New York og chiller (les: danse og spise kirsebærpai og tråkke gatelangs mens jeg glor på mennesker) i et par-tre måneder. Så tar jeg kanskje toget til 2) Washington D.C., som jeg foreløpig ikke er heeelt sikker på om jeg har så lyst til å dra til, men det er liksom hovedstaden og greier, så… Neste stopp på listen er 3) Key West, antakelig blir det fly dit. Der skal jeg besøke Hemingway, spise key lime-pai, snorkle og svømme med delfiner. Så bærer det videre til 4) New Orleans med tog eller buss, før jeg på en eller annen måte havner i Arizona for å skue 5) Grand Canyon. Siden 6) Las Vegas så passende ligger mellom Grand Canyon og Los Angeles, blir det nok en gjennomkjøring. Gambling er ikke min greie, men det hadde vært noe å tråkke nedover Stripen og pådra meg epilepsi av alle de blinkende skiltene.

Kanskje jeg tar noen danseklasser i 7) Los Angeles og stalker filmstjerner (Kristen Stewart og Ellen Page, dere er herved advart) før jeg busser (eller toger) videre til 8) San Francisco i tide til å få med meg begynnelsen av Pride-måneden. Etter noen dager her reiser jeg enten en snartur til 9) Seattle i Washington for å besøke Sue og Kirk, som har kjent moren min helt siden hun var liten, eller jeg surrer meg rett tilbake til New York for å få med meg siste uken av Pride og, selvfølgelig, den store paraden. Jeg regner med å være hjemme i gode, gamle Norge i god tid før Jafnadhr 2012.

Pride-måneden juni gjør det litt lettere å sette cirka dato for når jeg skal være hvor, og da blir det greiere å planlegge billettkjøp i god tid i forveien. Amtrak og Greyhound og jeg skal nok bli et fint trekløver. Jeg gjentar: Så flink og logistikk-ish jeg er, liksom!

Når det gjelder overnatting, har jeg vurdert å bli en mer aktiv sofasurfer for å spare utgifter til overnatting. Jeg har vært medlem hos couchsurfer.com siden 2008, men ikke benyttet meg av tilbudet om gratis/billige sofaer verden rundt, så det er på tide å gjøre noe med saken. Nye venner får man også på lasset!

Slippe Anne-Line løs i USA? Gurimalla, dette blir episk.

4 kommentarer til “[Den Store Reisen]

  1. Din plan om å bo i USA i noen måneder høres veldig spennende ut. Gleder meg til å følge med videre i prosessen din. Har selv lyst til å bo noen måneder i utlandet, vet bare ikke hvor. Det finner jeg nok ut etterhvert :)

    Høres også herlig ut å bare chille og danse i New York.

  2. Ta Boston istedet for DC! DC er en bisarr by – alt offisielt samlet på et sted, litt… merkelig følelse. Georgetown er en hyggelig del av DC, dog. Men Boston er hypertrivelig!! Og sikkert litt dans der også, det er jo en collegeby. Takk for meg, jeg heter Julie og har vært på roadtrip i USA litt for mye i oppveksten (les: akkurat passe mye).

    1. Takk for tipset! Boston får dog vente til neste gang jeg skal på tur, ettersom byen ikke ligger mellom NYC og Key West :/ Kult at du har vært med på roadtrip i USA, bare kom med flere tips til de stedene jeg skal til, hvis du har :D

Comments are closed.