[Flytteforberedelser]

0

Jeg har pakket flytteesker som en heltinne hele dagen. Hele biblioteket mitt ligger nå i trange, mørke esker, og snart blir bøkene plassert i en loftsbod på ubestemt tid*. Jeg tror dette har påvirket meg på et ubevisst nivå; lengselen etter mitt eget ryddige, alfabetiserte, deweyfiserte bibliotek fikk meg til å rydde i bokhyllene på Skriveloftet da jeg kom hit i kveld. Jeg tror ikke de hyllene har vært så pene og ryddige siden Litteraturhuset åpnet. Hadde det ikke vært for at jeg ikke gidder sitte her hele natten (igjen), hadde jeg vel begynt å alfabetisere bøkene også. Jeg er unektelig litt… spesiell.

*) Ubestemt tid: Jeg har fundert litt over bøkene mine de siste dagene. Hvor mye bryderi det alltid er å pakke ned og pakke opp og rydde og sortere hver eneste gang jeg flytter. Så jeg har neeesten bestemt meg for kaaanskje å bare la bøkene bli stående på mormors loft til jeg har en fast bopel på livstid, som antakelig ligger flere år inn i fremtiden. Denne faste bopelen inkluderer innebygde bokhyller og uendelig plass (nesten) til både gamle og nye bøker. Gurimalla, som jeg gleder meg til å ha en eller to vegger dekket av bøker, og aldri igjen være nødt til å pakke en eneste bok i brune flytteesker!

Fordelen med å ha alle bøkene på loft er at jeg kommer til å ha god plass til nye bøker! Det er et stort tomrom som bare venter på å fylles! Etter USA-turen, altså.