[Dag for dag]

4

En kjapp oppdatering på hva jeg egentlig har gjort i det siste, bortsett fra å bla meg gjennom Lonely Planet og skrive om ting jeg skal gjøre i Seattle og San Francisco:


Ingen mobilbildeinnlegg uten katter. Forrige lørdag var min siste frivilligvakt på Kattehuset. Kommer til å savne å kose på masse katter annenhver uke, men min neste vakt er heldigvis allerede dagen etter at jeg lander på Gardermoen.

På søndag var jeg hos moren min. Der var også broren min og resten av familien hans. Niesen min viste et stort talent for dans; hun har ikke begynt å krabbe engang, men danse kan hun allerede! Nasjonalballetten bør følge med.

På mandag danset jeg ballett og leverte min siste korrektur før avreise.

På tirsdag trente jeg kinesis og sov over hos Simone de Beauvoir (denne er litt intern).

På onsdag underviste jeg min siste fotoklasse før avreise, og folk skrøt av hvor flink jeg var og at de hadde lyst på flere fotoklasser med meg som lærer. Så satt jeg på Skriveloftet og ordnet praktiske ting, skrev reiseplan og alt mulig.

På torsdag trente jeg pilates. Etterpå satt jeg på kafé med moren min og Tonje og niesen min. Niesen min valgte passende nok å sove seg gjennom hele kafébesøket. Og jeg som hadde lyst til å dulle litt med henne. Makan. Deretter var jeg innom frisøren og fikk klippet det ganske så lange og vintertunge håret mitt. Etterpå løp jeg rundt i byen og handlet nødvendige småting for altfor mye penger. Gah.


På kvelden torsdag spiste jeg meg stappmett på god linsegryte og karrigrønnsaker hos favorittrestauranten min Jewel of India med Simone de Beauvoir og Em. Em hadde med seg disse to praktiske guidebøkene i avskjedsgave til meg!

På fredag var jeg med på min siste ballettklasse på Proda før sommeren, før jeg dro på min siste naprapatbehandling og siste lyttetrening hos audiopedagogen, hvor jeg fikk høre henholdsvis at jeg er blitt smidigere og at jeg har perfekt S-uttale (mange døve klarer ikke få til S-lyden). Jeg har også utmerket engelsk-uttale, så da er det bare å bable i vei på den andre siden av Atlanteren. Jeg rakk en kanne te med Allison, en tegnspråktolk fra USA, som rakk å lære meg mange ASL-tegn (ASL: American Sign Language) mens vi satt på kafeen. Så dro jeg hjem og funderte ganske lenge på hvordan jeg skal komme i gang med koffertpakkingen.


En eller annen gang i løpet av natten løsnet det, og vips! var kofferten nesten ferdigpakket! Jeg venter bare på at klærne jeg hang opp til tørk i natt, skal bli tørre. Da er kofferten offisielt ferdigpakket.

Rundt klokken fem i natt slo reisefeberen omsider til, med en nervøs kribling i hele kroppen og «Jeg skal til USA i morgen?! Fire måneder alene i et ukjent land! Hva i helvete er det for slags påfunn, Anne-Line??» Det gikk heldigvis over da jeg tvang meg til å lese litt tegneserie (beste kuren mot urolighet) før jeg omsider sovnet.

I dag skal jeg inn til Oslo en tur for å bytte noe og møte mademoiselle de Beauvoir. Så skal jeg pakke ferdig kofferten, dra til moren min og sove der (hvis jeg klarer å sove i det hele tatt).

I morgen… REISER JEG!

4 kommentarer til “[Dag for dag]

  1. God tur til USA!

    Blir spennende å lese innlegg og se bilder fra USA-reisen din. Du inspirerer meg til å vurdere å gjøre noe liknende om noen år, i et annet land :)

    1. Har ikke sett så nøye på dem ennå, men de er helt klart lettere å bære med seg enn den tjukke Lonely Planet-boken om USA ;)

Comments are closed.