While my guitar gently weeps

15


For rundt et halvt år siden utfordret jeg Jørgen S (en av personene bak Frame Not Included) til å ta et bilde der han tar utgangspunkt i Beatles’ sang While my guitar gently weeps. Resultatet kan dere se her. Jeg likte hans versjon veldig godt, men jeg hadde også planer om å lage min egen versjon av samme sang.

Modell er Athanasia, fotografert i studio med en stor softbox litt overfor henne. De andre menneskene er en kollasj av forskjellige bilder jeg tok fra samme punkt på Nationaltheater togstasjon. En kollasj var litt enklere å få til enn å begynne å kommandere en flokk ukjente mennesker rundt som en annen sauegjeter ;) (Og dermed slapp jeg å få enda mer trøbbel med de to vekterne som kom for å knurre litt på meg og kameraet mitt.)

I Photoshop fjernet jeg et stk. relativt stort tatovering fra Athanasias korsrygg, blåste opp og formørket «gitarhullene» (de fænsi snirklete tingene, hva heter de egentlig?). Jeg brukte litt Liquify for å få frem litt mer gitarform, og ellers konverterte jeg til sort-hvitt og la på Gradient Map for større kontrast.

Jeg hadde egentlig tenkt at Athanasia skulle være helt tydelig, men etter litt plundring fant jeg ut at det så bedre ut med litt gjennomsiktighet, så jeg brukte en børste med 25% gjennomsiktighet over hele henne og en gang til rundt kanten.

Redigert 24.04.09:
Etter tilbakemelding fra læreren, gjorde jeg bakgrunnen mørkere for å skape mer dybde i bildet og for at modellen skulle bli lettere å skille ut fra bakgrunnen.

15 kommentarer til “While my guitar gently weeps

 1. >Din versjon hadde i alle fall en litt mer abstrakt vinkling enn min :) Synes du gjorde en meget bra versjon.

  Eneste «kritikken» jeg har (akkurat som jeg er noen zen-master) er at rekkverket står rett ut av hodet hennes ;)

 2. >cruelphoto:
  Takk, takk! Jeg glemte å føye til dette utdraget fra sangen: I look at the world and I notice it’s turning / While my guitar gently weeps
  Passet veldig godt til menneskene i bakgrunnen som viser at verden beveger seg :)
  Ditt bilde var ganske kult! Hva slags bokprosjekt var det?

  Jørgen S:
  Ajajaj, med det rekkverket i hodet er det kanskje ikke rart «gitaren» sørger? Det er lett gjort å se seg blind på slike ting, det var bra du sa ifra. Jeg skal fjerne rekkverket! :) Takk, takk!

  goddag:
  Takk, takk! :D Jeg hadde ingen bestemt fotograf i tankene, men nå ser jeg at bildet mitt er ganske lik noen av Man Rays bilder. Jeg fant til og med et bilde der en jente hadde slike snirklete tegninger på ryggen! Morsomt sammentreff :)

 3. >Dette var kjempeflott, og passet veldig godt til sangen… som du sier det er lett å se seg blind (rekkverket)… gjennomsiktigheten passet veldig godt og.. bra.

 4. >Kjempemessig!!

  I går kveld var jeg på redigeringskurs og fikk et lite innblikk i en del av det jeg kan gjøre i PS og NX2.. men jeg må nok lære myyye mer hvis jeg skal klare noe slikt som dette!!

 5. >Bokprosjektet jeg jobbe med heter «Provoser meg», folk i bedriften min tar bilder på oppdrag fra forfatteren, så skriver han tekster ved siden av =)

 6. >Ivar:
  Nå er rekkverket borte :D
  Takk for kommentaren ^^

  Fotoboksen:
  Takk, takk :D Det er mye pirkearbeid i slikt, hvis du skal satse alvorlig på Photoshop, så anbefaler jeg at du skaffer et Wacom tegnebrett. Jeg er kjempefornøyd og har ikke hatt betennelse i armen siden jeg skaffet meg det!

  Cruelphoto:
  Så forfatteren skriver teksten basert på bildene, og dere skal provosere ham? Høres kult ut! Når kommer den ut?

 7. >Du er så flink!! :D

  Husk å si ifra om du har noe behov for sminke igjen..
  Ble jo syk sist :\

 8. >Takk, takk!
  Jeg kan få bruk for en make up-artist 23. april klokka 1330-16 (datoen kan ikke endres pga. stram timeplan til de som eier location). Har sendt en sms til sjefen på skolen din, og hun skulle spørre dere om noen av dere har anledning til å stille opp :)

 9. >Ja jeg stusset litt på navnet da de ropte det opp.. Sto mellom meg og en til.. Hun fikk det, da jeg har tatt flere oppdrag enn hun. Så kjipt :\

  Hun skulle tatt kontakt med deg nå?! hmm..

  Jaja, uansett, si ifra om det skulle være noe!!

  Forresten, om du har tilgang på studio, eller lamper har jeg oppdrag til deg 3 april.. alt fra kl 14-18… (om du kan) :)

  Send meg gjerne en mail tunridah@gmail.com

 10. >fint lys på modellen, og fine gråtoner i bildet ellers! men det første jeg tenkte på da jeg så det var «man ray» sitt bilde av ei dame med sånne merker, og det er vel strengt tatt «fiolinhull» og ikke «gitarhull», så det synes jeg passer dårlig med teksten. lykke til med studiene!

 11. >De hullene kalles "F-hull", siden de likner på f'er. Det er mange gitarer som har f-hull istedet for det vanlige, runde gitarhuller. JAzz-gitarer har som regel alltid f-hull. Også mange gamle gitarer har f-hull. Jeg har en gitar fra femti-tallet, den har f-hull.
  Så det så. :p

  -Linn Beathe

 12. >YESSS! Jeg hadde en diskusjon med læreren og en fhv. musikkstudent som nå driver med foto, om de hullene. Begge sa at det var feil å bruke fiolin-hull når modellen skulle være en gitar. Men nå kan jeg le sist og best! Takk, takk :D

Comments are closed.