[Uvane]

6

Jeg er en forhenværende en neglbiter. Før kunne du ofte se meg sitte og knaske i vei på neglene mine, og selv ikke den mest usmakelige negllakken kunne få meg fra å ende opp med nedbitte, flisete og til tider blodige stumper. Men i løpet av de siste årene har jeg på et eller annet vis klart å kutte ut negler som alternativ snacks. Jeg aner ikke hvordan det gikk til, men jeg er glad for at jeg har en uvane mindre.

Dessverre betyr det ikke nødvendigvis at fingrene mine får være i fred. Når jeg er nervøs eller kjeder meg eller ikke sysselsetter hendene med noe mer fornuftig, pleier jeg – ubevisst – å pirke på huden rundt fingrene. Dere av mine lesere som har sett Black Swan; husker dere den scenen der Natalie Portman står på badet og pirker på et sår på fingeren? AU. Fullt så ille er min uvane ikke, men den er fortsatt veldig ubehagelig, spesielt når det går betennelse i fingrene.

Jeg har flere ganger prøvd å slutte å pirke, men hittil har det alltid gått skeis. Vanligvis klarer jeg nesten å slutte i løpet av en lang ferie, men så snart skolen begynner igjen, er det tilbake på kjøret. Det er ikke en uvane jeg gjør med vilje; det er blitt en automatisk og ubevisst handling som er vanskelig å venne seg av med. Jeg trenger en måte å kutte ut uvanen på som lar seg forene med en stressende hverdag. Foreløpig vurderer jeg å kjøpe inn noen tynne hansker av bomull. Hvis du har et bedre forslag, sleng gjerne inn en kommentar.

6 kommentarer til “[Uvane]

  1. Oooh neglebiting er også min sorte side som kommer opp… Klarer bare ikke å stoppe. For ikke lenge siden lagde min sønn en rockenegl på meg med sort neglelakk og jeg fant ut at jeg ikke bet på den for en eller annen snodig grunn. Siden samfunnet ikke er klar for voksne menn med sorte, rosa eller røde negler (selv om jeg er glad i farger) fant jeg alternativet gjennomsiktig neglelakk som ingen la merke til og jeg bet fortsatt ikke… Frem til neglen ble 1 mm lang og begynte å irritere meg. Da blottet jeg tennene og lot hver negl gjennomgå. Grrrrr. Skikkelig irriterende at jeg ikke stoppet meg selv…
    Tips er mer enn velkommen!

    1. Jeg fikk også tips om at negllakk kan hjelpe mot pirkingen, men jeg pirker alltid på lakken, og det ser enda styggere ut med opprevet hud og flekkete lakk. Og så reagerer jeg på negllakk, så jeg må nok holde meg unna uansett.

  2. Jeg har eksakt samme uvane med denne pirkingen. Hatt den i 6-7 år og er drittlei. Tidligere bet jeg negler, men sluttet da jeg leste hvor mye bakterier som er under de.. Yuk.. Men denne pirkingen. Det skjer ved nervøsitet, kjedsomhet osv.. Utrolig stygt. Det eneste som har hjulpet meg er å få satt på falske negler. Da pirker jeg ikke, huden gror, og neglene ser stelte ut. Eneste tips jeg har. Svært dyrt å gjøre i Norge sef, men pakker på HM er ikke kostbart. Good luck!

    1. Bra at du fant noe som fungerer for deg! Selv kan jeg ikke utstå å ha lange negler, hverken ekte eller falske :/

Comments are closed.