[Uke 24, kortfattet]

0

Bragder:
★ Første blodprøve siden april. Det gjorde vondt og håndflatene druknet i svette, men jeg overlevde.
★ Første muntlig eksamen ever. Jeg hadde litt vondt i magen og håndflatene druknet nesten i svette, men jeg overlevde med glans!
★ Lillebror og jeg samarbeidet om å få mormors mugne kjøleskap ut av leiligheten og til Isi gjenvinningsstasjon. Endelig ble vi kvitt den illeluktende saken!
★ Sammen med Svein-Erik på vegne av Teater Jafnadhr klarte jeg endelig å tømme leiligheten for over halvparten av den DIGRE stoffhaugen som har ligget i mormors stue siden tidenes morgen (les: siden vi begynte å rydde i mormors leilighet). Godt å se tingene derfra komme til nytte andre steder!

Treningstid:
★ Halvannen times vanlig trening (husk nå at det var eksamensuken, jeg måtte prioritere!), men syklet mye rundt på fredag og brukte føttene som fremkomstmiddel de andre dagene.

Opplevelser:
★ Å spille tre runder av Jungle Speed og ikke ende opp som sisteperson i noen av rundene!
★ Kjøkkenet etter at kjøleskapet ble kjørt bort. Plutselig ble det masse plass!
★ Mamma og jeg oppdaget en liten og tydeligvis sliten kjøttmeis sittende klemt inntil veggen på en trapp midt i verste lyskrysset, så vi brukte en gjennomhullet isoporeske til å frakte den til nærmeste park hvor vi ga den brødsmuler. Forhåpentligvis fant den nok energi til å fly hjemover til redet sitt til slutt.

Kos:
★ SAFT på både onsdag og fredag. Det var ekstra kos fordi alle tolkestudentene og jeg var ferdig med eksamen onsdag, og fordi noen av oss gikk til Illegal Burger etterpå.
★ Var på Loving Hut med moren min og spiste en veldig sakte middag (de var underbemannet, så ting tok tid).

Innkjøp:
★ Etter å ha ønsket meg sykkel i noen år, gikk jeg til innkjøp av en nydelig retro DBS-sykkel som jeg tilfeldigvis fant på Finn.no klokka to om kvelden. Deilig med en sykkel som ikke har to gir; tungt og jævlig tungt.
★ Som en fornuftig syklist kjøpte jeg naturligvis også sykkelhjelm og sikkerhetslås.

Nye oppskrifter/matopplevelser:
★ Taco med en ny vri: Blomkål! Lot meg inspirere av denne oppskriften, men byttet ut rødløk med et par sjalottløk og et par hvitløksfedd fordi det var det jeg hadde liggende, og hadde også oppi en boks linser. Brukte hele blomkålen (hallo, restemat!) og hadde oppi hele tacokrydderposen, pluss halvannen desiliter vann. Endte med å stappe i meg fire tacoskjell med nydelig blomkåltaco. Hva skal man med kjøtt, liksom?
★ Lagde dette til frokost. Trodde jeg skulle dåne av hvor godt det var! Og dijonsennepen ga det hele en perfekt spiss. Jeg som var så skeptisk til «voksen»-sennep!

Outfit:
★ Shorts! Endelig ble det shortsvær! Men det gikk ganske fort over…

TV-serie/Film:
★ Var på kino igjen (hurra for poeng som kan byttes inn mot gratisbillett) og så Still Alice.
★ Begynte å se TV-serien Call the midwife. Fin serie, og veldig preventiv effekt. Jeg blir bare mer og mer sikker på at barnefødsel er en ting jeg helst vil holde meg lengst mulig unna.
★ Premiere på Orange is the new Black!

Spill:
★ Jeg fikk overtalt flere SAFT-gjengere til å bli med på Jungle Speed. Det ble mange nesten-ulykker og selv endte jeg opp med kloremerker på høyre underarm. Takk og pris for at jeg ble vaksinert mot stivkrampe tidligere i år.

Bok:
★ Pensum, pensum, pensum…
★ Gikk lei av pensumlesing, så jeg begynte med Sjarmen med tarmen. Utrolig interessant lesestoff!
★ Etter at jeg omsider ble ferdig med eksamen, dro jeg på biblioteket onsdag og torsdag for å låne hele 11 bøker. Yessss…. 
★ Og etter å ha ventet i flere måneder på at yndlingskorrekturleseren (Neida. Joda. Bitte litt, så det så.) skulle bli ferdig med studiene, tok Cappelen Damm kontakt for å spørre om jeg kunne ta et korrekturoppdrag.

Omgivelser:
★ Uhørt og Vigelandsparken i forbindelse med SAFT.
★ Mormors leilighet, som vanlig. Nå begynner jeg å bli litt lei av å bare flytte ting rundt, håper det snart skjer endringer!
★ Loving Hut på St. Hanshaugen.

Sang/Video/Bilde:
★ Jeg burde legge til «Artikkel» til dette punktet. Fant ihvertfall denne artikkelen som prøver å forklare hvorfor vi elsker Doctor Who, fra et psykologisk aspekt.

Sitat:

«Du starter altfor lavt!»

Både Athanasia og tolken uttalte seg om min (manglende) evne til å sette pris på tingene fra mormors leilighet. Får vel bare gå til innkjøp av prislapper og bestemme meg for hva som er god pris for de forskjellige tingene i mormors leilighet.