[Uke 21, kortfattet]

0

Bragder:
★ Rydde, rydde, rydde. Sortere, sortere, sortere. Makulere, makulere, makulere.
★ Stod opp og dro på skolen den ene dagen vi hadde noe på timeplanen. Med tanke på hvor skolelei jeg er og hvor allergisk jeg er mot de fleste menneskene nå for tiden, er det en bragd.
★ Nesten komatøs tilstand etter denne ene skoledagen, men klarte å riste det av meg med litt te. Tror jeg bør begynne å vurdere muligheten for at jeg faktisk er allergisk mot mennesker, for det har ikke vært noe problem å holde meg våken på «usosiale» dager.
★ Ryddet i mormors leilighet i sju timer på torsdag. Nå er stuen så å si ferdig. Kjøkkenet neste.
★ Ryddet i mormors kjøkken i ni timer på søndag. I’m on a roll, baby!

Treningstid:
★ Etter to uker med «ferie», oppgaveskriving og koma var jeg omsider tilbake på banen og kjørte på med over fem timer dans, løping og styrke til sammen.

Opplevelser:
★ Sov på en tjukk overmadrass på gulvet en natt i et forsøk på å finne ut om fastere underlag ville hjelpe mot den krampaktige tilstanden ryggen min befinner seg i for tiden. Jeg sov veldig godt, men ryggen satte ikke noe særlig pris på miljøskiftet.
★ Pådro meg nesten slag av irritasjon fordi to eller flere i NRK ikke leser tweets nøye før de svarer, se langversjonen nederst.
★ Skrekken over muligheten for at Russland kanskje kom til å vinne Eurovision og lettelsen da de havnet på andreplassen. Homopropaganda er jo ulovlig der, så de ville bare heterofisert hele konseptet og arrestert alle homoene som kom drassende med regnbueflagget. Uff a mei.
★ Fant en mumifisert reke under kjøkkenvasken. Den har antakelig vært død siden før jeg ble født.
★ Dette:
image

Skapet var stappfullt før jeg begynte å rydde. Stappfullt. Legg forresten merke til den mumifiserte reken oppi den oransje baljen.

Kos:
★ DANSEKLASSER! TRENING!
★ Satt i mormors leilighet og tegnet drømmeleiligheten. Det var ganske deilig å få de indre bildene ned på papir, plutselig ble det overkommelig å pusse opp leiligheten! Jeg satt også på Pinterest en kveld og lette etter interiør-inspirasjon. Endelig kom den tåpelige nettsiden til nytte.

Innkjøp:
★ Gikk til innkjøp av B-vitamin etter å ha tilbrakt altfor mange ettermiddager og kvelder i komatøs tilstand uken før. Tydeligvis veldig god placebo-effekt i det, for samme dag som jeg tok den første pillen, følte jeg meg våken og energisk og fantastisk! Trengte ikke ta en høneblund i det hele tatt.
★ Kjøpte meg treningstights og sportsarmbånd. Trengte et bukseplagg som ikke gir meg gnagsår mellom beina og har lav kameltåfaktor, og trengte et sted å putte mobilen.

Nye oppskrifter/matopplevelser:
★ Fikk sjokoladekake av Hege. Nesten samme slags som moren min pleide å bake før i tiden, men veldig saftig!
★ Prøvde meg på dal bukhara, som ligner på dal makhani, min absolutte favoritt. Måtte improvisere litt ettersom oppskriften jeg fulgte, egentlig var ment for trykkoker. Det ble veldig godt.
★ Improviserte en veldig sexy fusjon av Italia og India: risottoris som kokes etter anvisning, men tilsett karri (i dette tilfellet; østindisk karri fra Søstrene Grene) og en skvett matfløte. Avslutt med en hjertelig dryss parmesan og nyt.
★ Prøvde meg på hjemmelaget-ish pizza lørdag kveld fordi jeg har så dilla på pizza med artisjokk og det blir for dyrt i lengden å bestille fra Peppes. Ferdig pizzabunn, hjemmelaget tomatsaus, geitost og mozzarella og artisjokk. (Og så ble jeg minnet på at jeg trenger et pizzahjul…) Det ble en relativt god pizza, men tomatsausen kunne vært mer fresh i smaken.

Outfit:
★ Det vanlige; olabukse/kosebukse og t-skjorte.
★ Nye treningstights, veldig glatte og deilige å ha på seg.

TV-serie/Film:
★ Jeg la til Grace and Frankie til listen denne uken. Fin og morsom Netflix-serie!
★ Så 2012-versjonen av Great Expectations.
★ Begynte å se The Paradise på Netflix. Den falt i smak.
★ Fikk e-post fra Netflix om at de hadde lagt ut sesong 8 av Doctor Who. Det var den muntlige eksamen…
★ Det var Eurovision-uke og hele greia ble tolket på tegnspråk (minus kommentarene i de snuttene med pakkeleveranse og sightseeing), så fulgte med på dette med et halvt øye.

Bok:
★ Leste ferdig Arr på sjelen. Hvis jeg kan gå opp til muntlig i profilering av seriemordere, er jeg klar.
★ Fortsatte med Interview with the Vampire.
★ Begynte med Udødelighetens elixir.
★ Rakk også å lese til muntlig eksamen. Tegnet opp skjemaer på A3-ark og greier.

Omgivelser:
★ Min leilighet, mormors leilighet, Ipeks leilighet, mammas leilighet.
★ Skolen. Én dag.
★ Bygdøy og Fitness24/7.

Sang/Video/Bilde:
★ Denne reklamen for NSB:

NSB-Email from Einar Film og Fortellinger on Vimeo.

(Hvis du følger nøye med nå, ser du kanskje meg.)

Sitat:

«Hvorfor søker ikke DU på jobben? Du kan lett gå for å være 19 år!» Tre forskjellige personer på samme dag da jeg hjalp noen i NRK med å finne en jente på rundt 15–19 år til å spille i en TV-serie.

«Det er ingen tekst-knapp.» Jeg sa dette til @NRKmgp og @NRKno på Twitter ni ganger før de endelig innså at jeg hadde rett.

Historien bak bildet/sitatet over: Jeg skulle kose meg med Eurovision-finalen på lørdag og etter å ha sett semifinalene oversatt til tegnspråk, ønsket jeg å se finalen med undertekst. Jeg har ikke TV, så jeg så på via NRKs nett-TV. Sendingen startet og alt virket greit. Underteksten var tilstede, men falt ut her og der. Rett før Serbia skulle på scenen, forsvant underteksten. Poff. Borte vekk. Lite visste jeg at dette skulle bli begynnelsen på en veldig lang kveld fylt med irritasjon.

Jeg var på Twitter og tvitret til @NRKmgp om at jeg savnet teksten på nett-TV. Og fikk i svar at jeg kunne se det med tekst på [insert link til akkurat samme NRK-nettside jeg prøvde å se tekstet Eurovision på]. Jeg tvitret igjen at jeg var på den nettsiden og fremdeles savnet underteksten. Svar: «Trykk på tekst-knappen.» Men det var ingen tekst-knapp, for det var direktesending. Det har aldri, aldri vært tekst-knapp på NRKs direktesendinger. Aldri.

Se for dere at disse replikkene mellom @NRKmgp og meg, og senere @NRKno, gjentok seg tilsammen NI – 9 – ganger, til tross for at jeg sa at jeg var på riktig side og tvitret et bilde av hvordan tidslinjen nederst på direktesendingen så ut. Dere kan tenke dere hvor frustrert jeg ble mot slutten da @NRKno tvitret at jeg måtte føre musepekeren over tidslinjen på sendingen for «til høyre er det en liten firkant med en strek i», som om jeg var en eller annen teknologi-analfabet, når jeg allerede hadde henvist til et bilde som viste en helt annen slags firkant – TRE ganger:

Heldigvis er alle gode ting tre, for etter å ha linket til bildet for tredje gang gikk det omsider opp for @NRKno at jeg hadde rett og jeg slapp å pådra meg slag av irritasjon.