[Ting man har lært]

2

Forrige og denne uken har jeg opplevd og lært mye rart. Blant annet:
– Originalkoreografien til All That Jazz fra musikalet Chicaco (video).
– Teksten og koreografien til I Want To Be A Dancin’ Man (video, fra 01:55 til 03:44).
– Jeg er såpass god til å danse at pedagogene blir overrasket når de finner ut at jeg ikke hører.
– Enkelte ballettdansere er veldig flinke til å være pretensiøse, uansett alder.
– En nyttig tøyeøvelse for biceps femoris.
– Maksimal innlevelse. More is more.
– Jazz og moderne med Bill Hastings. Elsk.
– Fosse. Mye Fosse. Med den fantastiske Dana Moore. Elsk.
– Åtte dager med Fosse og stiletthæler er ikke bra.

Legg merke til sistnevnte. Lær av det. Så slipper du kanskje å oppleve en avsindig smerte hugge tak i ryggen din og holde deg i et jerngrep som hindrer deg i å bøye ryggen forover uten å banne som en sjømann. Det verste er ikke å ha det vondt, men å ikke kunne danse. Det var tortur for meg å stå og se på mens de andre lærte åpningskoreografien fra A Chorus Line (video) i dag.

Jeg satser på at en god natts søvn kurerer det meste av vondten, og at resten blir fikset med litt nåler, strøm og trykkpunktsmassasje i morgen. Tross alt er det bare tre dager igjen med musikaljazz med den fantastiske Dana.

2 kommentarer til “[Ting man har lært]

  1. >Nei, jeg hører ikke musikken når jeg danser. Jeg har høreapparat, men liker ikke å danse med det fordi det bare faller av eller er i veien når jeg danser :) Om 5-8 år vil det forhåpentligvis komme et slags høreapparat som opereres inn bak øret, og som ikke trenger noe ytre apparat for å fange opp lyder. DA kan jeg kanskje danse og høre musikken samtidig! <3

Comments are closed.