Sweet cup o’ mine

7


Dette er ikke en veldig original idé, omtrent halvparten av medlemmene hos Deviantart.com har gjort noe lignende med en søt kopp og et dryss bokeh. Men bokeh er kult og jeg følger gjerne strømmen når det gjelder kule fotoeffekter. Om noen dager kommer jeg med et annet bilde som er hakket mer «mitt».

Hvordan lager man bokeh? Man tager et 50mm f/1.8 eller f/1.4 (det er veldig viktig med full blenderåpning, ellers blir det seks-/åttekanter istedet for pene sirkler), henger opp juletrelys langt i bakgrunnen av bildet, plasserer en kopp ganske nær objektivet, legger seg ned i verdens mest ubehagelige stilling, fokuserer på koppen slik at lysene i bakgrunnen blir uskarpe kuler. Tadaa, bokeh! Det er også mulig å lage stjerne-, hjerte-, alt mulig rart-bokeh hvis man leker litt med papir og saks.

Og sånn før noen bemerker det: Ja, bildet er for mørkt, fargene er blasse, bakgrunnen er ikke så veldig fin og refleksjonen fra bordkanten er irriterende Jeg lover å gjøre det bedre neste gang, og så må jeg kalibrerere skjermen min slik at bilder ikke ser strålende ut når de egentlig ikke er så strålende likevel.

7 kommentarer til “Sweet cup o’ mine

 1. >Ler! Selv om idéen ikke er original, er den morsom allikevel.
  Jeg visste ikke hvordan man gjør sånt noe, så da lærte jeg noe nytt.

 2. >Det er ingen ting å si på bokehen her.
  Dette er jo en strålende ide for de som har julepynten fremme hele året ;)
  Jeg har både 35/1.4 og 50/1.4 men er ikke så flink til å bruke de. Sjerpings :)

 3. >Artig bilde ble det jo uansett :o) Blir spennende å se hva du disker opp med neste gang.

 4. >Jepp sier meg enig med resten her jeg, kult bilde, og så venter jeg på spenning på det neste :)

 5. >Takk, takk, alle sammen! :D
  Jeg kjøpte juletrepynten denne uken, bare for «kunstens skyld», så jeg bør nok komme på flere ideer som inneholder bokeh for å veie opp for at kjøpet av juletrelysene ;)

Comments are closed.