[Softly, as I leave you]

6

Jeg liker vakre ord og fine setninger. Fra det første øyeblikket ordene danser over foldene i hodet mitt, lar jeg dem danse igjen, igjen, igjen mens jeg føler på bevegelsene som strømmer gjennom kroppen min som et ekko. Og jeg ser for meg utfallet av å være repetitør for min egen fantasi.

I kveld var jeg i den nye operabygningen og så en forestilling som jeg har lengtet etter å se i flere år. 4x Paul Lightfoot & Sol León som bestod av fire ulike koreografier; Softly, as I leave you; Shutters shut; Subject to change; Sh-Boom. Billetten til setet på første rad fikk jeg av mamma (tusen takk!) og jeg nøt forestillingen fra første trinn til siste utpust. Jeg klarer ikke si stort mer om det jeg så, annet enn at jeg fikk akutt og intenst hjemlengsel; det er på scenen jeg hører hjemme og det er dansen som har hjertet mitt.

Jeg fant ut at Sol León begynte på danseskole da hun var 20 år. Det ga meg motivasjon å lese det, for hvis hun kan oppnå så mye så sent, så kan jeg også komme langt selv om jeg var 14 da jeg begynte å danse. Motivasjon, vilje og en drøm er alt du trenger.

6 kommentarer til “[Softly, as I leave you]

  1. >:D :D :D
    Jeg synes jeg burde bli flinkere til å gå til operaen, denne var min første danseforestilling i den nye bygningen. Kanskje det kan bli mitt nyttårsforsett? Mhm. Ja.

  2. >Takk for hilsen i bloggen min. Jeg fikk lyst til å se forestillingen en gang til da jeg leste bloggen din. Også første rad da!! Fint med mammaer, det var min mamma som spanderte på meg også. Når jeg finner ut hvordan jeg gjør det, så skal jeg linke til bloggen din. Jeg er litt ny på dette.

  3. >Bare hyggelig :D Første rad var spesielt fin å sitte på under Shutters Shut, for de hadde skikkelig bra «stumfilm»-ansiktsmimikk :D Lett å skjønne at Lightfoot er veldig inspirert av stumfilmene :)

  4. >Jeg likte også mimikken i Shutters Shut godt. Og lyden, rytmen i diktet og rytmen i dansen. Det var mange som solgte enkeltbilletter rett før forresten, verdt å merke seg til en annen gang det er utsolgt, jeg brant inne med en billett på 1. rad.

  5. >Det tipset skal jeg absolutt ha i bakhodet neste gang jeg får lyst til å ta meg en tur i Operaen! Men jeg trenger litt utdypning; hvem selger billetter? De som kjøpte, men som ikke kunne bruke billetten selv eller blir billettene solgt i operaens billettluke samme dag som forestillingen?

Comments are closed.