– Skriv? Skriv! –

5

Er det noen som vet hvor man kan finne en god musé? Jeg har lyst til å skrive dikt og noveller. Kanskje en liten roman til og med, hvis jeg føler meg ambisiøs nok. Men ordene har kjørt seg fast et sted på veien til fingrene, og jeg trenger litt drahjelp fra en litterær Falken-utsending for å få ordene opp av grøfta. Kreativiteten er det ingenting i veien med, jeg ser bilder i hodet hele tiden. Men å oversette bildene til skriftlige ord synes å være en temmelig vanskelig oppgave.

Nå forstår jeg hvordan det må være å jobbe som tegnspråktolk når opptil nittifem prosent av det tolken skal oversette, ikke er «håndfaste» ord. Noen ganger vifter den døve bare med hendene på en eller annen spesiell, improvisert måte for å understreke et poeng, da er det opp til tolken å finne det ordet som passer best til å oversette poenget med.

Kreativiteten min er døv med stor D og jeg er en småredd tolk som nettopp har fått eksamenspapirene og blitt tuppet ut av gamle, trygge Blindern.

5 kommentarer til “– Skriv? Skriv! –

 1. >Haha, jeg som akkurat blogget hvordan musen min ser ut. Kanskje det er en bra første skriveøvelse? Beskrive musen din?

 2. >Det viktigaste er at du skriv! La det komme masse dritt og dårleg tekst! Hugs at om 95 prosent at det du skriv er dårleg, er 5 prosent bra.

  Så ville eg ha søkt råd hos gode vener eller kanskje tilfeldige personer om å lese og gje konstruktiv kritikk. Det hjelper veldig.

 3. >Litt sånn apropos, og litt sånn ikke. Tegnspråk er et dansende vakkert språk, men akk så vanskelig. Jeg er ikke tolk, har et særdeles begrenset ordforråd, og bruker det så lite (stort sett bare på jobb), så jeg blir stående og vifte uten å komme fram til det jeg vil si. Litt frustrerende.

 4. >Hmmm…, bommer på temaet ditt. Men synes profilbildet ditt er så kult, så da tenkte jeg bare at jeg skulle si det. :-)

 5. >Virrvarr: Det var en god idé, jeg skal gjøre et forsøk når jeg er ferdig med å prioritere skolearbeidet (bare en eller to dager igjen til jeg har mer fritid!)

  Janne: Ja, det er sant at man utvikler seg jo mer man skriver. Jeg er bare litt sånn fryktelig kravstor til mine egne evner. Enten skal alt være bra eller så skal det ikke komme noe. Skjerpings på meg! *finne frem blyant og papir*

  Elin: Øve på Elsker annenhver lørdag? Jeg har ikke sett deg på en stund, men så har jeg heller ikke hengt så mye på Elsker det siste… året?

  Ulme: Hihi, koselig med tilbakemelding på bilder også ^^ Hvis du likte profilbildet mitt, vil du kanskje like de andre bildene mine som du kan finne i phoggen min: http://ithil-photo.blogspot.com ;)

Comments are closed.