[Glade jul, rolige jul]

0

Det er 48 dager igjen til 24. desember. Jeg har ikke tenkt så mye på dette, men jeg føler at i år gidder jeg ikke bale med flere julegaver enn «nødvendig». Jeg vil bare ordne julegave til den nærmeste familien min. Ikke venner. Punktum. (Se det fra den lyse siden, mine venner: Dere får en gave mindre å kjøpe inn før jul!)

Det har ingenting å gjøre med at vi lever i en materialistisk verden eller viktigheten av bursdagen til han jødiske hippieduden. Jeg er bare lat. Når vi bytter gaver, er det egentlig det samme som å bytte penger. Like for like. Jeg kan like godt kjøpe det jeg har lyst på selv, og da slipper jeg å vente i en liten evighet før jeg «har lov» til å bruke det.

Ahem.
Her er altså årets ønskeliste:
Mamma: Jeg ønsker meg boka Lighting the Nude (kan kjøpes hos Norli), et par tynne superundertøy-trøyer (sorte, kløfri ull, størrelse S) og My Name is Earl – Sesong 2.
Pappa: Jeg ønsker meg to par tynne stillongs (sorte av 100% merionull, størrelse S) og en kamerasekk med plass til laptop (Lowepro CompuTrekker Plus AW).
Lillebror: Jeg ønsker meg to par myke, gode ullsokker (som ikke klør, størrelse 38-40). Gjerne i en fin farge. Sjokkrosa eller neongrønn, for eksempel.
Zorro: Jeg ønsker meg masse kos.
Farfar og mormor: Jeg ønsker meg bittelitt lommepenger til Australiaturen.
Venner: Jeg ønsker meg anbefalinger til bøker jeg bør lese, filmer jeg bør se, cder jeg bør lytte til og matoppskrifter jeg bør prøve.

Som dere kan se har jeg nevnt tre fornuftige ting i årets ønskeliste: superundertøy, stillongs og ullsokker. Jeg bor nemlig på 17 kvadratmeter med rundt tre meter under taket, og det er litt vanskelig å varme opp hele rommet skikkelig uten å risikere en høyst uøkonomisk strømregning. Den billigste løsningen blir dermed å pakke seg inn i lag på lag med klær, og etter at jeg kjøpte mitt første sett med superundertøy ifjor høst, har jeg lært at stillongs er ganske utmerket å ha på seg. «Jeg kjenner hårene på låret krølle seg sammen i gledelig forventning bare av tanken.» (sitat fra en seriøs naturentusiast)

Når det gjelder anbefalingene; Jeg har over åtte tusen bøker igjen å lese før jeg vandrer heden, så sett i gang!