[Fotopia]

0

I dag har sjefene på Fotopia holdt foredrag for oss. Det var veldig inspirende (bortsett fra da han ene tok til å skjelle ut oss en stund fordi vi ikke var flinke nok til å misbruke kameraene, studioet og lysutstyret eller hadde en mappe å vise frem). Jeg synes jo det er gøy å fotografere og å vise frem bildene mine. Bildebehandlingen mellom A og C er også ok, men jeg tror jeg ville vært mer motivert for å finne frem kameraet hvis jeg slapp å sitte på skolen i flere timer.

Jeg har planer om å skaffe meg en stasjonær datamaskin når stipendet kommer i januar. På den måten kan jeg ta masse, masse bilder og deretter kose meg med å redigere dem hjemme hos meg selv. Fordelen med å redigere bilder hjemme, er at det blir lettere å koble ut og det blir lettere å ta en pause. Istedet for å tenke «Nå må jeg holde ut så jeg blir tidlig ferdig og kan gå hjem før det blir mørkt» (ønsketenking om vinteren), så kan jeg heller sulle med bildene så lenge jeg vil. Det er bare et par meter til senga eller kjøleskapet eller bokhylla.

Hjemmestudio hadde vært fantastisk, det også. Den ene læreren vår, Tonje, har fotostudio i kjelleren der hun bor. Etter en lang dag i studio, er det bare å ta en trapp opp og vips! hjemme.

Jaja.

Angående utskjellingen vi fikk, jeg gjorde noe med det nå og fotograferte røyken fra en røkelse mot sort bakgrunn og blitzet med håndholdt blitz. Røykbilder er klisjé-klisjé, men i det minste fotograferte jeg litt og det er bedre enn ingenting. Hadde jeg hatt Photoshop her, kunne dere fått servert resultatet med en gang. Men akk, dere må nok vente til imorgen ettermiddag-ish før dere får se hvor flink jeg er til «tage hva man haver».

På tirsdag skal vi ha en ny runde med Fotopia-folka. Vi har fått en oppgave som vi skal løse i løpet av dagen. Min gruppe skal fotografere tre bilder med oppstylet modell og klær fra H&M. Han ene Fotopia-fyren ble litt imponert da jeg klarte å få tak i en profesjonell modell til tirsdag på under fem minutter idag. Kontakter, vet dere, kontakter. Yey.

Jeg gleder meg til tirsdag, jeg!