[Skeiv blogg-seminar]

0

Jeg hadde tenkt å skrive dette innlegget for minst to uker siden, aller helst umiddelbart etter 5. og 6. november. Men jeg har druknet litt i ymse jobboppdrag og vært opptatt med manusanalyse og teater. Men bedre sent enn aldri og hele den visa der.

5. og 6. november var jeg på besøk i Helseutvalgets lokaler for å delta på et seminar om skeive bloggere. Tittelen på seminaret var «Bygg en blogger», noe som egentlig er litt misvisende ettersom det ikke handlet så veldig mye om hvordan man bygger en suksessfull blogger som man kan leve av. Det var dog ikke derfor jeg deltok, jeg har ingen ambisjoner om å tjene penger på denne bloggen (men jeg tar gjerne imot «gaver»). Jeg deltok fordi dette er et seminar som aldri er blitt arrangert før, programmet virket veldig interessant, og jeg ønsket å treffe andre bloggere som jeg ikke kjenner fra den berømte Bloggerbyen.

Som nevnt, det var mye interessant på programmet. Blant annet ble det holdt foredrag av Andreas Drakenberg (daskadasenibordet, Sveriges mest leste skeive blogger) og Rafiq Charania, gründer bak blogg.no. Det jeg syntes var mest interessant, var hvordan skeive bloggere kan bruke stemmen sin til å spre nyttig informasjon om Helseutvalgets tilbud og «reklamere» for Youchat, som er et flott chattetilbud for lhbt-personer som kanskje ikke har andre å snakke med eller som lurer på ting som de kan få svar på hos Youchat.

Det ble også noen korte foredrag om sårbarhet og skjevfordeling blant lhbt-personer. Forbruk av alkohol eller andre rusmidler er større blant lhbt-personer enn hos heterofile, og selvmordstall blant lhbt-personer er større. Å være homofil, bifil eller transperson er fortsatt belastende for mange mennesker i dagens samfunn, men ved å gjøre skeive bloggere bevisste på dette, kan vi bidra til å redusere lhbt-personers sårbarhet ved å skrive åpent om det å være skeiv, og vise at det er mulig å leve et godt og trygt liv selv om du er homofil eller transkjønnet.

Jeg er selv åpen lesbisk og har aldri opplevd noen problem med min legning, så jeg håper at ved å skrive positivt om det å leve som åpent lesbisk, kan en usikker skap-lesbe som tilfeldigvis kommer over denne bloggen, finne den tryggheten hun trenger for å være seg selv fullt og helt uten å frykte andres fordommer.

Et annet interessant punkt på programmet som jeg likte ekstra godt, var foredraget om hvordan NRK bruker sosiale medier, med bokbloggen som eksempel. Er det rart jeg ble begeistrert? Bøker! Og jeg har jo fulgt NRKs bokblogg en stund fra før, så det var ekstra artig å høre Ana Leticia Sigvartsen fortelle om bokbloggen og den oppmerksomheten de fikk ved å benytte seg av sosiale medier som Twitter, Flickr osv. Denne kombinasjonen av skeiv og bøker ga meg en idé om å skrive litt mer om skeiv litteratur her på bloggen, f.eks. i forbindelse med smakebit på søndag eller litteraturkjærleik/skeiv & skakk.

Det siste punktet på programmet på søndag var hvordan Helseutvalget kan bli bedre til å bruke sosiale medier. Jeg sjekket litt rundt på de vanligste sosiale mediene og oppdaget at de ikke var på Twitter, Fjesbok-siden var en profil som man må legge til som venn osv… Mye som kan gjøres her, kanskje en jobb for Thomas Moen? Helseutvalget kan også rekruttere frivillige bloggere til å skrive litt om enkelte tjenester de tilbyr, f.eks. et innlegg om Youchat, om ulike arrangementer/seminarer, brosjyrer som Helseutvalget deler ut. Det er mange muligheter.

Alt i alt syntes jeg det var et veldig spennende og lærerikt seminar, men foredragsholderne kunne med fordel fått litt mer taletid. Det var veldig høy hastighet for å få sagt mest mulig på kortest mulig tid, og da er det fort gjort å falle av lasset, spesielt for meg som hadde med tegnspråktolker som både skal oppfatte og oversette det som ble sagt.

Jeg fikk lenker til bloggene til noen av de andre deltakerne:
LezGirls
Lesbisk OnScreen
Amir Holmeslet
Mitt liv som homofil
Press2replayit