[Siden sist]

4

Siden forrige ordentlige oppdatering har følgende ting skjedd (semi-kronologisk-retrospektiv-rotete-ish rekkefølge):

Jeg har vært i Bergen for annen gang i mitt liv! Der skulle jeg først og fremst besøke Lepramuseet, men det var passende nok ikke åpent mens jeg befant meg på den kanten av landet. Nå har jeg en grunn til å reise over fjellene minst én gang til. Men neste gang skiter jeg i miljøvennlig og reiser med fly. Jeg kom hjem fra Bergen torsdag kveld, og jeg har fremdeles vondt i rumpa etter den lange bussturen (10 timer!) til tross for pilates, nattlig spasertur i Frognerparken og forsøk på å leke Bob Fosse uten å ødelegge inventaret på rommet mitt. Au.

Istedenfor å besøke Lepramuseet ble det Fløibanen – «Kan vi ta Flåmbanen?» spurte jeg da jeg kom til Bergen. Jeg er episk teit i geografi – og Akvariet. Det ble også mye gåing rundt i sentrum hvor jeg beundret alle de fine, gamle bygningene. Konklusjon: Bygningene i Oslo (les: Frogner) er snobbete-fine, mens bygningene i Bergen er bohem-fine. Jeg elsker begge delene.

Thea var vertinne og turistguide for meg, og det var veldig artig å henge med en ekte geek. Vi lærte oss geekete tegn på YouTube (Pokémon, geek, nerd, n00b, varulv, epic fail, wtf osv.), utførte jedi-triks, etterlignet Tyrannosaurus Rex og satt ny norgesrekord i antall «Eid» uttalt på ett døgn. Det var som å leve i en MLIA-boble.

Før ferien startet, hadde vi det travelt på skolen: Vi skulle nemlig avslutte siste skoledag med det mest episke hip hop-showet i Bårdars historie; det begynte med So You Think You Can Dance og sluttet med lærer- og felles-jamming. Vi jobbet så mye med dette at jeg til slutt utviklet allergi mot hip hop (jeg tuller ikke, jeg kommer til å spy og få flassende utslett neste gang jeg ser et hip hop-trinn) og pådro meg begynnende betennelse i rumpe, hofter, knær, skinnlegger og føtter. Takk og pris for reseptbelagt betennelsesdempende. Var det verdt det? Ja. Digget folk det? Ja. Ble det episk? JA!

Samtidig som vi holdt på med show-forberedelser, hadde vi også vurderingsklasse i ballett, jazz og moderne. Og skriftlig prøve. Forestill dere å ha en seks siders skriftlig prøve når eneste skriftlig pensum er en ballettordliste? Vi overlevde, hurra-hurra! Jeg føler jeg gjorde det bedre denne gangen enn i høstens vurderingsklasser, selv om jeg var full av betennelse, snørr og alt annet enn Duracell-energi.

På jobbfronten ser det bra ut: Jeg kan smykke meg med tittelen frilans korrekturleser, og har allerede fått min første lønnsslipp fra Cappelen Damm for å lete etter feil i denne boken. Nå er jeg godt rustet til oppdragerrollen om jeg plutselig skulle få en unge dumpende i postkassen (bank i bordet, BANK I BORDET!). Jeg har også vært gjennom et særdeles vellykket jobbintervju på et omsorgssenter og kan veldig sikkert se frem gode penger i sommerferien på å dulle med eldre mennesker.

Disse tingene er ikke de eneste som skal få pryde CV-en etter denne våren; Bårdar-studenter skal være pauseunderholdning for 20,000 tilskuere og hundre millioner-ish TV-seere i den første delfinalen av Eurovision. Og vi får gratis mat av NRK! Stas! Nerver*? Neida. Pfff. Blåbær og barnemat. Slå på kopekassen 25. mai!

Jeg skal også være med i dansetruppen som skal underholde fjonge homoer og barske lesber i anledning Melodi Kvasi Grand Prix under Skeive Dager. La det swinge, dere! Her må jeg skyte inn at jeg overvar generalprøven til Lykken er – Et Grand Prix-eventyr for en stund siden. En must for enhver Grand Prix-fan. Forestillingen var hysterisk morsom, hovedpersonen Romeo var så bedårende at han var til å spise opp (han er tidligere Bårdar-student, veldig viktig info) og Oscar for beste fjolle går til… (trommevirvel) Terje Sporsem! Forestillingen går på Edderkoppen Teater til slutten av mai, så løp og se!

*Apropos nerver, i natt drømte jeg at jeg skulle underholde en fullsatt Oslo Spektrum. Alene. Jeg skulle synge. SYNGE. Alle vet at jeg er temmelig tonedøv. Jeg kunne heller ikke teksten til sangen jeg skulle synge. Og jeg måtte plutselig så innmari mye på do, like før det var min tur på scenen. Det var nerver, det. Heldigvis våknet jeg i god tid før jeg fikk sjansen til å tabbe meg ut.

Mer kultur: Jeg har meldt meg inn i Kinosonen i et forsøk på å gå på kino oftere. Man kan jo ikke være selverklært filmnerd og gå på kino annenhvert århundre, sant? Hittil har jeg rukket å se The Lovely Bones (som jeg herved erklærer for å være årets vakreste film med årets fineste soundtrack), Shutter Island (foreløpig ubeseiret innehaver av årets kjedeligste film. 138 minutter av livet mitt jeg aldri får tilbake, hva gjør man ikke for å utvide horisonten sin?) og Alice i Eventyrlandet (3D! Johnny Depp! Tim Burton! Surrealisme! Galskap! Yay!). Jeg har også vært temmelig aktiv med 1001 filmer-prosjektet mitt: Den nyligste 1001-filmen jeg så, var 12 Angry Men med bl.a. Henry Fonda. For. En. Fantastisk. Bra Film.

Bøker, ja. Jo. Jeg leser fremdeles bøker. Det går bare litt sakte for tiden, for jeg har jo pålagt meg selv å ikke låne flere bøker fra biblioteket før jeg har lest ut alle de uleste bøkene jeg har liggende på nattbordet. Dessverre for meg har jeg klart å plukke ut noen ikke så vanvittig spennende bøker til sengelektyre. Så når jeg ikke har flere bøker å veksle mellom, sier det seg selv at det går litt trått. Jeg leser fortere når jeg leser flere bøker samtidig, merkelig nok.

Nå tror jeg denne posten er lang og innholdsrik nok. God natt.

P.S: Jeg har fått en sånn bloggpris av nusselige Kristine! Jeg skal selvfølgelig blogge om den. «Følg med!» som et eller annet superfrptroll alltid sier.

4 kommentarer til “[Siden sist]

  1. >Yay! Må jo være flott å være korrekturleser når man elsker bøker :D Og ikke minst at du blir MGP-berte, jeg skal definitivt se på!

  2. >Du må reise med tog til Bergen. Nattog! Ja! :) Da kan man sove godt. Evt ta toget på dagen og gå rundt som man vil i kupéen.

    Så tøft at du er med på kule danseting framover. Kanskje jeg må se på Melodo Grand Prix allikevel.

  3. >Heidi: Jaaa! <3 Jeg tvitret min interesse for å bli korrekturleser til Cappelen, de ga meg en e-postadresse jeg kunne henvende meg til og noen dager senere lå det en korrekturtest i posten. Jeg bestod den med glans (sa "sjefen", sic), og ble satt på listen over tilgjengelige korrekturlesere :)

    Janne: Det spørs litt hva slags bøker man får ;) Mitt første oppdrag var jo denne Jesper Juul-boken, og barneoppdragelse er ikke akkurat mitt favorittemne ;p Men lønna var ganske god!

    Hvitskygge: Jeg får ikke sove på en seng som er i bevegelse. Sammenkrøpet på sete, derimot. Merkelig nok. Men jeg føler nå at jeg har mest lyst til å bruke minst mulig tid på selve reisen, og mer tid på stedet jeg skal besøke :) Det blir vel bare sånn man blir når man har tilbrakt 20 og 48 timer på hhv. buss til/fra Bergen og fly til/fra Australia ;)

Comments are closed.