[Samtaler og bilder]

0

Mamma og jeg på t-banen for en stund siden:
Jeg: (vifter med et nøkkelknippe) Vet du hva dette er?
Mamma: Hva da?
Jeg: Nøklene til Teater Manu!
Mamma: Pøh, jeg har nøkler til ARK Bokhandel i veska!
Jeg: -____-

 

Mamma og jeg i dag:
Mamma: Er du klar for morgendagen?
Jeg: Ja!
Mamma: Klar for tannlegetimen?
Jeg: Å, den…

Mens jeg venter på at soverommet skal bli varmt nok til leggetid, får jeg vise dere noen mobilbilder og fortelle litt om helgen min:


Fredag morgen var en slik morgen som får en til å bryte ut i høylytt sang i beste Oklahoma!-stil. Oh, what a beautiful mornin’/Oh, what a beautiful day./I’ve got a beautiful feelin’/Everything’s goin’ my way.


Fredag kveld hadde jeg eksamensforestilling som markerte slutten på en femukers prosess med manusanalyse; «Fra dramatisk tekst til scenisk tegnspråk», som er et veldig nytt samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu og KHiO. Vi var fire studenter som jobbet med stykket Sukkerbrød og kaviar (orig. Birdbath) av Leonard Melfi. Veldig lærerikt! Teatersjefen for Manu sa at hun ble trukket inn i handlingen, og at vi alle gjorde en fantastisk bra jobb på scenen. Deretter fikk jeg roser og vitnemål. Yeey!


Lørdag kveld var det festmiddag i anledning Teater Manus tiårsjubileum. God mat, mange taler, fantastisk dessert og kake. Jeg danset med teatersjefen for det franske tegnspråkteater, og traff mange andre interessante mennesker, både vanlige og fra teatermiljøet.


Et abstrakt bilde med tittelen: «Sjokoladeiskrem til søndagsfrokost»
Jeg er veldig dyp.


Det ble en tur til Galleri Ramfjord for litt åndelig, kunstnerisk føde. Jeg dro først og fremst for å se maleriene til Alexei Svetlov, en døv kunstner som stod for de fantastiske maleriene i foajeen hos Teater Manu, men det var mange andre dyktige og spennende kunstnere som stilte ut i galleriet også. Juleutstillingen varer til 23. desember, og jeg anbefaler alle å ta en tur innom!
Bildet over viser en av ulvene i Gråbeinflokken, en kunstinstallasjon av Ellen Bang, utlånt av Universitetet i Bergen.


Mellom galleribesøk og bursdagsfeiring ble det en lang spasertur gjennom St. Hanshaugen, til Ullevål sykehus via noen ukjente omveier, og forbi en kirkegård og den gamle barnehagen min mot målet. Det var smått fare for å sovne over sjokoladekaken etter den lange turen.