[Filmfredag – The Fifth Element]

5

Korben Dallas: What’s your name?
Leeloo: Leeloo Minai Lekarariba-Laminai-Tchai Ekbat De Sebat.
Korben Dallas: Good. That… that whole thing’s your name, huh? Do you have, uh… a shorter name?
Leeloo: Leeloo.

Hvordan kan man beskrive denne filmen? Science fiction action med en god dæsj humor og mote (Jean-Paul Gaultier designet over 900 kostymer til denne filmen). Første gangen jeg så denne filmen, tenkte jeg ikke annet enn «Awesome!» annethvert minutt, enten det var på grunn av en smart replikk, et fantastisk kostyme eller handlingen. Eller den onde og hysterisk komiske skurken Zorg, spilt av Gary Oldman.

Kort fortalt: Den absolutte ondskap prøver å utrydde livet på Jorden, og den humanoide kvinnen Leeloo (Milla Jovovich) er den eneste som kan redde verden. Ved en tilfeldighet havner hun i taxien til Korben Dallas (Bruce Willis), en sjåfør med et heller frynsete rykte og et opprørsk forhold overfor myndighetspersoner. Dallas blir med på heisaturen som skal sette en hinder for skurkenes planer, og det bygger seg opp til en nervepirrende slutt når de har to minutter på seg til å stoppe Jordens undergang, men hva er det ultimate supervåpenet som skal sørge for en lykkelig slutt for vår heltinne og helt?

5 kommentarer til “[Filmfredag – The Fifth Element]

  1. En av mine favorittfilmer :)
    Så den igår kveld, og akkurat nå ser jeg filmen omigjen. Blir aldri lei av denne filmen ;)

    1. Tror jeg også skal se den igjen i løpet av uken! Nå som jeg endelig har fri om kveldene, blir det tid til filmtitting igjen ^__^

  2. Det er fryktelig lenge siden jeg så denne filmen, men jeg husker at jeg fant den underholdende og jeg burde sikkert se den igjen etter hvert. Fint med filmtips uansett :)

Comments are closed.