[Rud Danser 2007]

4

Zorro er ikke særlig langsint av seg. Idag morges våknet jeg og fant ham sovende ved føttene mine. Han ble litt sur igjen i ettermiddag for mamma dyttet en rosa pille i munnen hans. Bare 19 rosa piller igjen. Deretter håper jeg at han holder seg frisk lenge.

Jeg var i byen idag. Det skjedde ikke mye der selv om jeg trodde det skulle skje noe, men jeg fikk iallefall kommet meg ut av huset en tur og sett på folk. Det er mange å se på når en sitter på Egertorget og titter litt rundt.

Mamma og jeg var på Rud idag og så på forestillingen til danselinja. Det var veldig koselig å møte Carol, Guri og Henriette igjen! Har savnet dem masse. Knut (engelsk, samfunn og historie) var også der og det var også koselig å møte ham igjen. Jeg vil tilbake til Rud! Men da vil jeg helst slippe norsk, matte, samfunn, naturfag og morgengym. (På VK1 hadde vi gym i første time på mandager. Frekt.)

Hele forestillingen var veldig bra og elevene var flinke, men jeg følte at det kanskje var litt mange som hadde stort potensiale som de ikke utnyttet fullt ut. Som om de ikke tør slippe seg løs og leve seg inn i dansen. Forhåpentligvis løsner det før de går ut av videregående.

Hvert år har VK2 danseformidlingsprosjekt*. Det går ut på at de deler seg i grupper som hver velger en målgruppe som de skal formidle dans for i en eller annen form, som regel ved å koreografere et stykke og fremføre dette for målgruppa. Årets bidrag var bra, men det ble litt mye gjentakelse. Mange av bevegelsene er så typisk for danseelevene fra Rud, også jeg har gjort dem tusen ganger. Naiv, men super (koreografi: Nina, Anne Silje, Bendik og Kristin K.) var en frisk pust. De tok i bruk flere virkemidler enn bare kroppen og kostymer. Danse på bordet fikk en annen betydning.

Jeg gleder meg allerede til Rud Danser 2008.

*) I tilfelle noen lurer: Mitt danseformidlingsprosjekt var å koreografere en solo (Perdu dans ses mémoires, basert på en novelle skrevet av Angel som jeg dedikterte dansen til) uten musikk som jeg fremførte for elevene på Skådalen. Målet mitt var å vise de døve elevene at det går an å danse selv om en ikke hører og at det går an å danse uten musikk. Jeg fikk karakteren 5.

4 kommentarer til “[Rud Danser 2007]

  1. >Piller til pusen brukar å vere ei rimeleg ubehageleg oppleving. Stakkar Zorro-pusen! *klappe på*

    Dokke skulle fått sånne pillarar som eg fekk til Cleo sist eg var til dyrlegen. Med fiskesmak! Ho åt dei på lik linje med godteri – ingen tvang der i garden ;)

  2. >Smart med medisin som smaker godt ;)
    Jeg ville hatt lettere for å ta penicillin om det smakte kirsebær istedetfor oppkast :p

  3. >Njaaa, si ikke det! Fikk en gang pencillin som visstnok skulle smake «jordbær», og det er seriøst noe av den ekleste medisinen jeg har vært borti i sjangeren Medisin til innvortes bruk. Den SMAKTE faktisk oppkast!

  4. >Jordbærsmak på ting er sjelden vellykket. Det er lettere med kirsebær: Enten smaker det kirsebær eller det smaker kunstig kirsebær ;)

Comments are closed.