[Rettskriving og hodeskalle]

7

Er det lov å droppe å svare på en melding om den mangler alt som heter rettskriving og tegnsetting, eller er det å være uhøflig og overfladisk? Min indre språk-Hitler får noia av mennesker som ikke klarer skrive korrekt norsk, spesielt de som tydeligvis ikke vet at det skal være spørsmålstegn etter et spørsmål og punktum etter en setning. Dysleksi er eneste gyldig grunn, men jeg tviler på at hver eneste ukjente person som sender meg melding på Gaysir, sliter med ordblindhet…

Igår hadde jeg en bra dag, selv om jeg forsov meg og kom til skolen femten minutter etter at undervisningen begynte. Vi hadde favorittlæreren min (nevnte jeg at favorittlæreren min var danser før i tiden?) og hun ga oss en kunstfotooppgave. Vi skulle ta utgangspunkt i disse to ordene; «stillhet» og «blå». Jeg fikk en fantastisk, småmorbid idé, enda jeg ikke hadde fått i meg den daglige teen min på dette tidspunktet.

Deretter fikk jeg lov av KGB til å låne en tutu over påskeferien, jeg fikk lov av Bårdar til å komme på søndag for å fotografere til et bilde jeg har hatt lyst til å realisere i en evighet, og deretter stakk jeg innom legeutstyrbutikken ved Holbergs plass og fikk lov til å fotografere et av plastskjelettene de hadde stående der. Bildet trengte jeg til kunstfotooppgaven, og den eldre butikkdamen så så streng ut at jeg trodde jeg ikke kom til å få noen hodeskallefoto, men hun var overraskende positiv og lot meg flytte det lille plastskjelettet ned fra utstillingsvinduet.

Den neste positive tingen som skjedde var at jeg fikk gratis kakedeig på Nationaltheater, så da spiste jeg (altfor) mange gode cookies resten av dagen.

Idag var også en bra dag, jeg fikk være en lettversjon av David Lachapelle fordi Line fra Make Up Artistskolen trengte en fotograf til en skoleutstilling som skal være inspirert av David Lachapelle. Så idag har jeg fotografert Paris Hilton på flatfylla, Barbie med rosa overdose, en snasen S/M-dame og en like snasen pin up-dame. Yey!

7 kommentarer til “[Rettskriving og hodeskalle]

  1. >Jeg har dysleksi, men jeg liker å tro jeg klarer å skrive relativt godt tiltross for dette. Du er ikke alene om å irritere seg over meldinger som mangler alt som heter rettskrivning. Man kan slenge inn et punktum eller to:P

  2. >Vet du, jeg hadde aldri trodd at du hadde dysleksi om du ikke hadde sagt det selv! Det dukker opp noen småfeil i bloggen din nå og da, men jeg har noen småfeil selv iblant, og du skriver veldig godt norsk. Applaus til deg :D

  3. >Takk takk:) Jeg pleier å korrekturlese meg selv før jeg publiserer, da ser jeg ofte de fleste feilene men noen slipper igjennom som du har sett. Jeg liker å formulere meg på en skikkelig måte, så jeg anstrenger meg veldig for å skrive så riktig som mulig:)

  4. >Du føler det er en mangelvare altså? Jeg har alltid tatt dette med skikkelig formulering som en selvfølge, iallefall om man skal drive å blogge.

Comments are closed.