[Redd en ku, spis agar-gelé]

0

Som veldig kravstor vegetarianer blir man veldig flink til å lese innholdsdeklarasjon på all slags varer. Man får også muligheten til å belære folk om løpe i ost og hvorfor rødt godteri ikke alltid er spiselig. Men det morsomste er alle ansiktsuttrykkene man får se. Hvem visste at «å se ut som et spørsmålstegn» kunne ha så mange variasjoner? Det er slik folk ser ut når du spør dem om osten de serverer er med mikrobiell løpe. Ok, mikrobiell løpe er kanskje ikke så kjent hos mannen i gata, men folk som jobber i en fromagerie burde vel vite hva det er. Tross alt er løpe det som gir osten dens konsistens.

Apropos vegetarisk ost, i går fant jeg BRIE med mikrobiell løpe! Til helgen blir det kjeks og ost for første gang på evigheter!

Et annet artig uttrykk man ofte får se kommer etter følgense replikksutveksling:
NN: Vil du ha? (Rekker meg en pose/pakke med godteri/tyggegummi.)
Jeg: (Tar imot og leser hva det inneholder) Nei, takk, det er gelatin og e120 i det, så jeg kan ikke spise det.
NN: Hvorfor ikke?
Jeg: Det er avkok av svineknoker og knust insekt.
NN: (Ser ut som om har lyst til å spy.)

Stort sett fungerer det greit å være kravstor vegetarianer. Det eneste unntaket er omega-3. Jeg har veldig sensitiv hud, og bortsett fra fuktighetskrem i bøtter og spann, er omega-3 fra fisk* det eneste som hjelper. Og siden smaken og konsistens på tran er så innmari brekningsanfallpyton, tar jeg dem i kapselform. Kapsler laget av gelatin fra storfe. Fail. Hvorfor kan ikke kosttilskudd-kapsler lages av agar? Redd en ku, spis agar-gelé, liksom?

*) Jeg har prøvd omega-tilskuddet Udo’s Choice. Dessverre ikke særlig effektiv og med verre brekningsanfallpyton smak. Har nylig oppdaget acai-juice, så satser på at det hjelper å drikke noen liter i uken.