[På besøk hos Hemingway]

2

Torsdag var det duket for en visitt hos Hemingways hus i Whitehead Street. Til å begynne med syntes jeg inngangsprisen var nokså stiv (sammenlignet med hva jeg har blitt bortskjemt med hittil), men det var verdt hver cent. Huset var veldig nydelig, det var mye interessant å se og lese om, og det var katter overalt ♥ Lurer på hvor mye jeg må punge ut med for å kunne bo i dette huset?

Jeg fikk utdelt et guide-«manus» da jeg kom, så jeg kunne bare tusle bedagelig rundt i mitt eget tempo og lese om de forskjellige rommene og beundre interiøret eller ting som var utstilt. Denne flotte lysekronen hang i spisestuen og er laget av håndblåst glass fra Murano utenfor Venezia.

Donald-tegneserie med gjesteopptreden av Hemingway.

Denne pusen lå og sov i den store sengen på hovedsoverommet. Nåååh ♥

Senggegavlen var opprinnelig en port fra et spansk kloster. Som sagt, her kan jeg godt tenke meg å bo.

Jeg tror ikke folk fulgte så nøye med på det guidene sa, kattene stjal liksom all oppmerksomheten.

Hemingway-portretter fra forskjellige aldre. I forgrunnen som femåring og øverst som den skjeggete forfatteren vi kjenner ham som.

Interiøret på barnepikens bad. Legg merke til de artige gulvflisene!

H.C. Andersen var en del av Hemingways boksamling. Jeg tror vi trygt kan si at han hadde god smak i litteratur.

Fra skrivestudioet. Hemingway likte best å skrive om morgen, og før i tiden var det en «catwalk» som gikk fra verandaen utenfor soverommet over til annen etasje på lagerhuset i bakgården. På den måten kunne han gå rett fra senga til skrivebordet uten å møte andre mennesker på veien. Veldig praktisk hvis man er morgengretten av seg.

Svømmebassenget i hagen var det første på Key West, og det er fortsatt det største bassenget her. Kona hans, Pauline, fikk ansvaret for å bygge bassenget da Hemingway måtte reise vekk for å være krigskorrespondent. Utgiftene ble høyere enn forventet, og da Hemingway kom hjem og fikk vite at det kostet ham $20.000 å bygge bassenget, plukket han opp en cent fra lommeboka og sa spøkefullt: «Pauline, you’ve spent all but my last penny, so you might as well have that!» Denne centen ligger nedmurt ved bassenget i dag.

Den berømte kattefontenen som Hemingway fikk bygget til kattene sine. Den store krukken var en olivenkrukke fra Spania, mens cisternen der vannet samles opp i, kom fra Sloppy Joe’s Bar, der den tidligere tjenestegjorde som urinal. Pauline dekorerte urinalet med fliser for å skjule det.

2 kommentarer til “[På besøk hos Hemingway]

  1. Nåww, søte katter! Så det er et fristed for kattene fremdeles? Hvem tar vare på dem?

Comments are closed.