[One (wo)man show]

0

Disse bildene er en uke forsinket:


Meg med Gunter Trube, mannen bak One (Wo)man Show som ble fremført på Teater Manu forrige fredag.
 

Jeg føler at jeg burde nevne litt mer om showet enn det jeg gjorde i innlegget 18 november. Gunter Trube ble født i München i 1960. Han har vært døv hele livet og oppdaget tidlig at han er homofil og transvestitt. I 20 år har han jobbet som skuespiller, spesielt innen burlesk teater. I tillegg jobber han nå som tegnspråkforeleser i Berlin.

I første del av showet var Gunter kledd i en pen dress. Han fortalte om da han var i Paris og lærte seg kunsten å FORTELLE på tegnspråk. Et par eksempler han lærte seg var å gå fra A til Z og 1 til 10 på tegnspråk, der hver bokstav/tall er et tegn og alle tegnene sammen forteller en historie. Et eksempel på en A-Z-historie (starter fra 00:14).

Gunter fortalte også om sin partner (?), Robert, som døde av AIDS. Bye, bye, Robert var den fineste delen av hele showet. Hele salen fikk gåsehud og tårer i øynene mens Gunter fortalte om hvordan livet med Robert var og om da dødsbudskapet kom mens han stod på scenen i New York og ventet på at teppet skulle gå opp.

Etter en kort pause kom Gunter tilbake iført drag. I andre delen av showet fortalte han bl.a. om moren sin. Hun fikk to sønner som begge var døve. Faren stakk, så moren oppdro sønnene alene. Da Gunter var 14 år, snek han seg inn til morens rom, sminket seg og tok på seg morens fineste selskapskjole og høyhælte sko. Tilfeldigvis kom moren tidlig hjem fra jobben den dagen.

Istedet for å bli hysterisk og kjefte på Gunter, som de fleste foreldre på den tiden ville ha gjort, sa moren: «Det er helt i orden at du gjør dette. Men vent med å gjøre dette utenfor huset til du blir eldre.» Thank you, Mamma var en søt og hjertevarmende del.

Flere elementer fra Gunters oppvekst og andre historier ble fortalt og hvis jeg skulle beskrive showet med ett ord, måtte jeg si fantastisk. jeg håper jeg får sjansen til å se flere fremføringer med Gunter.