Morgenstemning

10


I dag fikk vi to stuntoppgaver. Den ene oppgaven gikk ut på å gjenskape stemningen vi våknet til idag. Uten at resultatet skulle inneholde et selvportrett. Min morgen så slik ut: Jeg våknet ganske tidlig, tidlig nok til at jeg fikk tilbringe en avslappende halvtime til sengs med Harry Potter og Føniksordenen før jeg stod opp og dro til skolen.

Jeg prøvde å skape en myk, behagelig stemning i bildet. Boken ble fotografert med makroobjektiv med blenderåpning f/5 for å få denne dybdeskarpheten. Jeg fotograferte også sengeteppet mitt og la dette bildet over bok-bildet i Overlay-mode på 60%. En ekstra kopi av sengeteppet ble lagt oppå de to lagene slik at det rammet inn midten av bildet. Til slutt la jeg på en ekstra teksturramme for å få frem litt luksusfølelse (det er fantastisk å ha så god tid om morgener at man kan lese litt gjennom en bok).

Læreren (Michal Tomaszewicz) likte bildet veldig godt ^^

10 kommentarer til “Morgenstemning

 1. >Syntes du utførte oppgaven med glans. Likte bilde godt.
  Jeg misunner deg å være så flink i PS. Jeg hadde foto som valgfag i sin tid men da brukte vi fremkaller og fikseringsvæske :) Må få satt meg litt mere inn i PS da jeg ser det er store muligheter med det.

  D700 har meget gode ISO egenskaper.

 2. >Takk, takk :D
  Jeg har øvd mye siden jeg begynte på fotolinjen på NKF. Jeg var mildt sagt ræva på Photoshop da jeg begynte ;) Har plukket opp en del tips og vink, men mye lærte jeg gjennom eksperimentering på egen hånd :)

 3. >Enig med John, en flott gjennomført oppgave, likte teksturen. Skulle gjerne sett bilde med tekstruen uten sengeteppe layeret…

  Uansett flott gjennomført.

 4. >Har ikke fult så god tid om morningen.. men tar tog, så jeg får 30 minutter lesing per vei der ;=D Eneste tida på dagen jeg har tid itl å lese.. :P

  Likte bilde; fine toner, god teksturbruk.

 5. >Takk for kommentaren :)
  Ja du så kansje det. Jeg har brukt LucisArt filter i PS. Det fremhever detaljer og skraper opp. Jeg syntes effekten av filteret gjør seg på denne typer bilder/motiver.

  Ha en fortsatt fin helg.

 6. >Ivar:Takk, takk :) Sengeteppet er en veldig, veldig viktig del av mine rolige morgener; det holder meg varm til jeg har fått overført nok varme fra teen min ^^

  Framed and Shot:God tid om morgenen er noe av det beste som finnes. Takk for kommentar ^^

  Cruelphoto:Det er jo ganske koselig å lese på toget også, selv om det skjer uten et varmt sengeteppe og ordentlig frokost ;) Takk for at du la igjen kommentar :D

  John:Værsågod :) Veldig interessant filter, det der. Jeg har ennå til gode å teste ut det. Lastet ned det for en stund siden, men av en eller annen grunn funket det ikke å installere filen på maskinen min…

  Anne-Sophie:Takk for hyggelig kommentar :D

  Marius:Takk til deg også :D

 7. >Takk for kommentaren Ithil.
  Jeg knotet også første gangen når jeg skulle innstallere LucisArt på Windows Vista. Hvis du bruker Vista så må det innstalleres som administrator. Høyreklikk på filen og velg » kjør som administrator «. I XP har jeg ikke prøvd.
  Det bilde jeg la ut brukte jeg blender f/22 på så der var det ikke mere å gå på. Jeg måtte nok ha kortet ned lukkertiden litt. Grunnen til jeg la det ut var at det var en av de som jeg komposisjonsmessig likte best.
  Du vet vi mennesker ser vel ca 20 EV trinn mens de beste DSLR klarer å fange ca 11 EV. Så det er ikke alle lysforhold som er lett å fange :)

Comments are closed.