[Matvrak i USA]

4

Vi vet at USA har et spesielt forhold til mat. De er fryktelig glad i søtsaker og søppelmat. Men heldigvis er det bare én side av saken. De er fryktelig flinke på vegetar-/veganmat også. Det er rene paradiset for en dyrevenn her. Jeg kom hjem for en time siden, nedlesset med mat for grovt regnet to uker fremover. Sluttbeløpet tilsvarte mat for tre dager hvis du handler hos Kiwi/Rimi/Meny/osv… Her er de fryktelig flinke på billig mat også, så det er nevnt. Det er bare å velge og vrake i butikkhyllene, og hvis man har lyst på ost, er det overhodet ingen problem, de har både melkost med mikrobiell/vegetarisk løpe og soyaost. Jeg skulle ønske jeg kunne ta med meg både Whole Foods Market og Trader Joe’s hjem til Norge.


Kveldens middag: «Savory» tofu, kirsebærtomater, hvitløk og revet gulrøtter (hvitløken var ferdig skrellet og gulrøttene ferdigrevet, dette er et paradis for late kokker også! ♥), et dryss vegetarisk parmesan og salat med bringebærvinaigrette. Så innmari sunt, liksom.

Apropos sunt, som jeg nevnte i et av de første innleggene etter at jeg ankom USA, prøver jeg å holde meg i samme form som jeg har i Norge. Dette inkluderer både trening og normalt kosthold. Til frokost går det mest i havregrøt med fersken/frukt/bær, og nylig begynte jeg å tilsette kokosolje, sånn for å smøre huden min innenfra, og «hjertevennlig» frokostblanding med vaniljesoyamelk. Til lunsj er det knekkebrød med organisk peanøttsmør eller frukt (MANGO! Jeg har fullstendig mangodilla). Faktisk tror jeg at jeg har fått sunnere form nå enn jeg hadde i vinter. Vedder på at til og med kolesterolet mitt har nådd bunnivå! Vekten min holder seg der den skal være, jeg har gått opp fra undervektig til normalvektig og la vie è bella.

I dag fikk jeg forresten Kindle og et flott tilbud på e-post: 30 dagers medlemskap hos Gold’s Gym for bare $19. Wohoo!

Skal jeg ta bilde av maten jeg tilbereder? (For et spørsmål, selvfølgelig vil dere se flere matbilder.)

4 kommentarer til “[Matvrak i USA]

  1. Så bra! Det er fryktelig kjedelig med studielån og mat i Norge – det blir fort til at man bare lager det som er billigst og lettest. Det sitter fremdeles litt inne å lage nye retter siden man gjerne må investere litt ekstra. Cluet er vel kanskje å satse mer på frukt og grønt til middag siden det gjerne koster mindre. (Og er dessuten mer etisk riktig.)

    (Og ja takk til flere matbilder! ^^)

  2. Skulle også ønske butikkene var flinkere på vegetar- og veganmat her i Norge. Hvis du får med deg Whole Foods og Trader Joe i kofferten får du si fra. :)

Comments are closed.