I shot Andy Warhol

13

Denne moteserien er inspirert av Valerie Solanas og 60-tallet. Jeg leste boken Drømmefakultet (Sara Stridsberg) som er en skjønnlitterær roman om Valerie Solanas, ekstremfeministen som lagde manifestet S.C.U.M (Society for Cutting Up Men) og skjøt Andy Warhol. Her er Andy Warhol blitt gjort om til et symbol: En suppeboks fra Campbell’s. Jeg føler at det er et godt symbol for popkunstneren ettersom de fleste kjenner til hans gjengivelser av Campbell’s suppebokser. Jeg tegnet av en print og la til kulehull og blod/tomatsuppe. I Photoshop brukte jeg Overlay for å få motivet til å se ut som om det er trykket på t-skjorta. Jeg må innrømme at jeg ønsker meg en slik t-skjorte nå!

Jeg fokuserte på å ha kun svarte og hvite «hovedplagg» med enten grønt eller rødt tilbehør. Alle plaggene og tilbehøret er fra H&M. Sminken er Twiggy-stil, noe som var veldig trendy på 60-tallet: Lys hudtone, «nude»-farget lepper, påtegnet øyevipper og iblant påtegnet fregner.

Jeg brukte en lampe på laveste styrke med paraply og stilte inn kameraet i forhold til hvor mye utelys det var på bakgrunnen. I Photoshop ble det minimal retusj og en del redigering med Color Balance, Color Fill, Curves og Hue/Saturation for å få frem en stil som minner om den vi finner i fotografier fra 60- og 70-tallet. Det ble også lagt på en mørk maske som en ramme rundt modellen(e) for at fokuset skal havne på dem.

Modellene er Jenny og Silje. Makeup og hår ble gjort av Silje.

Redigert 23.11.08:
Jeg la til Lens Blur på bakgrunnen i bilde 2-5 for å skape mindre dybdeskarphet etter tilbakemelding fra lærere.

13 kommentarer til “I shot Andy Warhol

  1. >Dette er intet mindre enn helt fantastisk bra. Utrolig dyktig er du! Så gjennomført, med skikkelig øye for detaljer! Fantastisk bra jobb :D

  2. >Jøss, Silje jo! Jeg har jo gått på barneskole, sfo og ungdomsskole sammen med Silje:) Moro å se bilder av henne HER! :D

  3. >Hehe, det er en liten verden vi lever i! Jeg har flere bilder av Silje, bare trykk på Portrett og skroll litt nedover, så finner du dem :) Hun er en flink modell!

  4. >TAKK! :D Det var dumt at du ikke var med, vi hadde det gøy :D Men snart skal vi fotografere den historie-serien din altså :D

  5. >Tusen takk, Lisa :D Hyggelig å høre at du likte bildene! Og takk for link! Jeg likte bildet du tok bilde av :D

Comments are closed.