[En kort historie om nesten alt]

2

Det later til at min tilstedeværelse på bloggen er omvendt proposjonalt med hvor mye som skjer i hverdagen. Jeg har flere innlegg jeg har lyst til å skrive, men det var det med å ta seg et øyeblikk til å sette seg ned og samle tankene. Jeg har ikke engang tid til å gå på toalett når alt er så travelt på skolen. Men jeg vil iallfall ta meg et par sekunder på å nevne en av bøkene (Flertall! Jeg leser faktisk mer nå!) jeg holder på å lese for tiden. Bill Brysons En kort historie om nesten alt.

Nesten hver eneste dag de siste to årene har jeg gått forbi Tronsmo på vei til og fra skolen, og denne boken er en av de utallige som har fanget oppmerksomheten min og blitt ført opp på huskelisten. Nå har jeg omsider somlet meg til å låne denne på biblioteket. Boken er et slags sammendrag av alt som har skjedd siden Big Bang, Jordens skapelse og vitenskapsfolket som har funnet ut av ting og tang opp gjennom årene.

Dette høres kanskje ut som en overveldende og litt tørr bok, men hver gang jeg åpner den for å lese, humrer jeg stort sett hele tiden. Hvordan kan man unngå det, når man finner artige anekdoter som dette: I Frankrike testet kjemikeren Pilatre de Rozier brennbarheten til hydrogen ved å svelge en munnfull og puste ut over en åpen flammen. Han beviste i løpet av et øyeblikk at hydrogen vitterlig er eksplosivt lettantennelig, og at øyenbryn ikke nødvendigvis er permanent plassert i ansiktet.

Løp og les! Sjekk gjerne ut de andre bøkene til Bryson, de er utvilsomt like interessante som En kort historie om nesten alt.

2 kommentarer til “[En kort historie om nesten alt]

  1. >De andre bøkene hans er like tørrvittige. I de dype skoger og Down Under er definitive favoritter! :-)

Comments are closed.