[Destination: New Orleans]

3

Gurimalla, det gikk akkurat opp for meg at det nå er under 60 dager til jeg vender snuten mot kontinentet på den andre siden av Atlanteren! Jeg surrer på CouchSurfing, Lonely Planet og Greyhound mens jeg kjenner reisefeberen stige. Og det er fremdeles mye jeg må ordne med! Jeg har fått stipend fra NDFs felleslegat (hurra!), jeg har sendt inn visumsøknad, jeg har kjøpt flybillett. Nå gjenstår litt mer sparing, reiseforsikring, steder å bo, busspass (for litt under 3000 kroner kan jeg farte rundt i USA med Greyhound så mye jeg vil i en måned, helt uten ekstra kostnader), ny koffert, fryse SATS-medlemskapet og, og… Noen kan godt minne meg på å puste litt i løpet av februar. På forhånd takk.

Etter mine to uker i Key West skal jeg sette kurs for New Orleans. Hvorfor New Orleans? Jeg har alltid vært fascinert av denne byen, tilsynelatende en herlig potpurri av Europa, Karibia, voodoo, spøkelser, vampyrer, fransk eleganse og farger. Så hva skal jeg gjøre i denne byen de altfor få dagene jeg foreløpig har planlagt å være her?

—Tusle rundt i det franske kvarteret.
—Kjøre med verdens eldste fungerende trikk for bare $1.25.
—Ta en dampbåttur på Mississippi og spasere litt langs elven.
—Se på krokodiller i sumpen. (Jeg elsker ordet «bayou», forresten. Det glir så mykt i munnen når man sier det. Bayou.)
—Kanskje besøke gravlunden St. Louis nr. 1 og ønske meg noe ved graven til voodoo-dronningen Marie Laveau.
—Gå på det historiske voodoo-museet.
—Kanskje besøke apotek-museet.
—Beundre Anne Rices hus fra utsiden. (Dere vet, hun med vampyr-bøkene? De ordentlige vampyrene, altså. Ikke no’ tøys med glitter her.)
—Se på kunst i Barristers galleri.
—Spise kreolsk bønne- og risrett hos Gumbo Shop.

Forslag til flere severdigheter jeg bør få med meg?

3 kommentarer til “[Destination: New Orleans]

  1. Når jeg hører New Orleans tenker jeg først på «Princess and the Frog»-filmen fordi den tok plass der :) Det høres ut som en fin by da, har aldri vært der selv, og jeg tror du vil få en fantastisk fin tur. Håper du tar masse bilder som du kan poste her. Har ingen tips til ting du kan finne på, men satser på at det går fint.

    Ha en fin dag!

Comments are closed.