[Brasiloppsummering]

0

Tirsdag 18. desember, 0214
Jeg finner det nokså merkelig at det i 2007 fremdeles ikke er hverdagslig kost med vegetarianere. Flymaten bestod av pepperbiff, med poteter og grønnsaker i fake-bearnaisersaus. En søt sjokolademuffins til dessert og en rekesalat som fikk meg til å føle meg som en uheldig lesbe på date med en mindre hygenisk erobrering.

Heldigvis fikk jeg sjarmert til meg tre rundstykker og pappas grønnsaker. Flyselskapene burde absolutt vurdere en helvegetarisk meny, så slipper man å forhåndsbestille. Kjøtteterne dør ikke av å spise kun grønnsaker en gang iblant.

Nå er det The Illusionist på flyskjermen, yay! (Kommentar: Filmen står ikke på Kulturlista’07 for jeg sovnet.)

1214
Noe av det første vi gjorde da vi landet, var å handle mat. Vi dro til en Smart Clubish-butikk som var like stor som to fotballbaner. Tok en stund å finne det vi skulle ha (og nå oppdaget jeg at det grove brødet ikke er grovt likevel, jaja, bedre lykke neste gang!)

Brasilianerne kan ikke akkurat skryte på seg å være miljøvennlige: Posepakkedamene puttet maks tre varer i hver pose. Den lille Dove-såpa fikk en hel pose for seg selv, haha. Men med tanke på at toalettpapiret ikke hører hjemme i toalettet her (jeg gleder meg til første toalettbesøk…), så er det nok like greit at vi fikk med oss tusen poser fra butikken.

1407
Nå har jeg tatt meg et par tre dukkert i havet. Vanligvis bruker jeg lang tid på å komme meg ut i vann, men sjøen var så varm at det bare var å slenge seg uti. Digg!

Idet jeg kom opp fra siste runde (løp litt i vannet, deilig å kjenne ilden i lårmusklene igjen!), begynte det å pøsregne. Favorittregnet mitt: kortvarig, hardt og vått. Det regner visst ofte slik her!

Onsdag 19 desember, 1954
Dagen startet med litt trening. Godt å bruke kroppen litt etter flere måneders «tvangslatskap».

Etter at jeg klisset meg inn med faktor 25, la jeg meg ut i sola. Tidlig på dagen er sola ikke så sterk, men mot slutten av steketiden begynte jeg å merke det litt i hodet. Var kjapp med å stikke inn og tylle i meg vann.

Da tingene hadde roet seg litt, gikk pappa og jeg ned til stranda. Kokosnøttjuice, wheee!

På kvelden kokte jeg ravioli med ost og spinat til meg selv (på gasskomfyr, schummelt) mens pappa og farfar spiste i «restauranten». Vi spiste der igår, men jeg syntes utvalget var så stusselig at jeg valgte hjemmemiddag idag.

Torsdag 20 desember, 0804
Frokosttid. Jeg er STØL etter treningen igår. Klarte såvidt å stå opp. Det styrtregnet da jeg våknet, men det har sluttet nå. Været her er nesten på Bergensnivå.

Drømte merkelig før jeg våknet. Motevisning, Søta, drama und such… Yay, liksom.

Idag skal pappa og jeg til den lokale matbutikken på jakt etter grovt brød. Hvorfor er Norge det eneste landet som har ordentlig brød? Hallo, look to Norway!

1746
Det ser ut til at jeg glemte igjen mp3-spilleren min på flyet. 2 uker uten musikk… Heldigvis overførte jeg alle sangene til laptopen og den eksterne harddisken forrige uke, men det er likevel kjipt å miste en så god og solid spiller som Creative Zen. Jeg er nødt til å skaffe meg en ny når jeg kommer tilbake til Norge. Forhåpentligvis med nyttårsrabatt. Argh…

Fredag 21 desember, 1931
Var morgengretten da jeg våknet. Fikk unna treningsprogrammet etter frokosten. Har nesten ikke gjort annet enn å lese og svømme idag. Svømte 50 lengder. Har lyst til å komme hjem med et bryst- og skulderparti som får enhver konkurransesvømmer til å dåne av misunnelse. Det er bare å holde på, skjer jo lite annet her i gokk.

Imorgen skal vi inn til byen og da skal vi til bokbutikken. Jeg trodde ni bøker skulle holde til to uker, men nå har jeg lest ut sju av dem. Håper bokbutikken har noen Stephen King-bøker som jeg ikke har lest før!

Lørdag 22 desember, 1950
Endelig skjedde det noe! Idag var vi innom Natal ( = portugisisk for «jul»), i et stort kjøpesenter som hadde bokbutikk og internettkafé. De hadde bare én Stephen King-bok og den har jeg fra før.

Endte opp med å kjøpe Digging to America (Anne Tyler. Trodde det var Digging to China, som den fine filmen jeg så for noen år siden, men forhåpentligvis er den ok), Coraline (Neil Gaiman) og The Devil and Miss Prym (Paulo Coelho).

Etterpå plasserte de andre meg på nettkafé før de stakk for å handle mat. Digg å nerde litt igjen!

Resten av dagen fikk til soving og lesing (Den stille pike, Peter Høeg)

Søndag 23 desember, 2114
Takk og pris. Naboen lånte meg en solid bunke med bøker. Hun tipset også om et «bibliotek» som ligger ved vaskerommet. Nok lesestoff for den siste uken her.

Mandag 24 desember, 1619
Fluene driver meg fra vettet! De dumme tingestene setter seg på meg HELE tiden og er fordømt irriterende! Rommet mitt er det eneste stedet der jeg får fred. Riktignok deler jeg seng med noen og hundre bittesmå maur, men de gjør ikke så mye ut av seg som de fæle spyfluene…

2159
Trøtt, men får ikke sove. Prøver å sparke i gang litt drømmeri, men konsentrasjonen er et regnbuefarget papirfly. Månen har skylda. Jeg blir ofte søvnløs når det er fullmåne. Jeg stod opp halv åtte idag og har trent, så jeg er TRØTT! Får vel bare lese litt til. Burde lese i boka om den unge Stalin, rene sovemedisin.

Tirsdag 25 desember, 1128
Bare én uke igjen til vi drar herfra!

På stranda var det en døv jente som hadde CI. Fem år gammel. Hverken hun eller foreldrene kunne tegnspråk eller engelsk, men vi klarte da å kommunisere litt. Jentungen ble døv da hun var 2 og fikk CI da hun var 4, om jeg oppfattet riktig. Hun kan lese på munnen hvis man er tydelig. Jeg tror foreldrene ble litt glade for å møte en annen CI-bruker, det er neppe mange av dem i Brasil.

Onsdag 26 desember, 1730
Jeg har lest så mye krim at jeg snart spyr opp et par detektiver…

KJEDER MEG!

Funderer litt på å ta en tur til London. Har ikke vært der siden ifjor. Har veldig lust til å gjøre som $Mesusah gjorde ifjor sommer: leie en leilighet og være i London i et par-tre uker. Det hadde vært bra. Danse på Pineapple hver dag. Yay. Men hvem skal jeg reise med isåfall? Noen som er gammel nok til å vanke på Candy iallefall, for jeg har lyst til å feste litt der!

Håper vi skal inn til Natal imorgen.

Torsdag 27 desember, 0821
Du vet du har lest mye krim når du begynner å drømme om våpen, skurker, forfølgelse, gransking av dokumenter og alt annet som hører hjemme i en erketypisk krimbok.

Fredag 28 desember, 0852
Meningen med en spyflues liv er å spre mest mulig irritasjon før Den Store Fluesmekker tar den.

1233
Nettopp kommet tilbake fra Natal. Akkurat som sist ble jeg parkert på en nettkafé mens pappa handlet. Gleder meg til å ha laptop og daglig nerding igjen.

$Hallan: Du skrev om utseendewhining for en stund siden. Jeg er enig med deg og her kommer noe positivt om emnet: Jeg elsker kroppen min! Ingenting ved den er feil og jeg synes jeg har verdens fineste mage. Yay.

Lørdag 29 desember, 1211
Tiden går så smertelig SAKTE…

Bikinitoppene mine konspirerer mot meg. Låsen på yndlingstoppen min gikk i stykker igår. Og idag lå jeg og solte meg da jeg plutselig ble pisket på begge sidene fordi låsen på den andre toppen også gikk i stykker. Nå har jeg på meg min tredje og siste topp og jeg ber om at den holder til mandag kveld.

Søndag 30 desember, 2236
Nå er klokka 0236 i Norge. På den tiden på onsdag er jeg på Gardermoen. Har mange planer for kommende onsdag:
-Kjøpe en stor Melkesjokolade
-Vaske tøy
-Betale NYC-regning
-Sende inn meldekort
-Handle litt
-Finne ny mp3-spiller (farfar betaler, yay!)
-Sjekke når Bårdar åpner
-Bestille frisørtime
-Spise på HRC med mamma
Nøtteknekkeren

Jeg kan nesten ikke vente.

Mandag 31 desember, 0652
Hadde en kjempekul drøm om en hemmelig skog, en ansiktsløs rytter og UFO! Da ufoene kom inn i drømmen, satt jeg i en bil på plassen utenfor farfars hus. Jeg så en stor lyskule etterfulgt av tre-fire mindre kuler, sirkle rundt plassen. Først fløy de rundt i store sirkler, men de kom nærmere etterhvert. Til slutt stakk jeg hodet ut av bilvinduet og ropte «Hallo!» til dem. Da stoppet de og landet like bak bilen.

Iiik!

Jeg har fått betennelse i høyre øyelokk. Yay…

Tirsdag 1. januar, 1913
Jeg la meg tidlig igår og sov gjennom hele ståket som følger med et årsskifte. Godt å få tilbake sovehjertet mitt iallefall.

Våknet lenge før vekkerklokka kimte halv fem på morgenkvisten og jeg hoppet i klærne med en gang jeg stod opp. Hvorfor er jeg ikke en slik morgenfugl hver dag?

Leste ut Clive Barkers Abarat og Neil Gaimans Coraline på henholdsvis flyplassen og flyet halvveis over Atlanteren. Begynte med The Devil and Miss Prym, men jeg merker at jeg begynner å bli litt lei av å sitte med nesa i en eller annen bok.

Snart hjemme, whee!

2230
Nå har jeg endelig smakt Bloody Mary. Eller Virgin Mary burde jeg heller si da drikken ikke inneholdt en dråpe vodka. Jeg skjønner hvorfor det er en frokostdrink, det er jo proppet med protein, kalsium, jern, vitamin A og C. Et lite måltid.

Onsdag 2 desember, 0137
Siden pappa tror jeg synes ferien har vært «helt håpløs», skal jeg liste opp de positive sidene (det er faktisk en del):

 • SOL Selvfølgelig!
 • Sommer og deilig temperatur
 • Svømmebasseng Jeg hadde et stort svømmebasseng for meg selv i to uker. Luksus.
 • Spist is HVER dag
 • Varmt hav
 • Gribber Disse fantastiske fuglene fløy ofte over.
 • Drukket kokosnøttjuice hver dag
 • Lest mye Jeg har egentlig aldri tid til å lese hjemme, men nå har jeg lest 22 bøker på 14 dager!
 • God flymat Jeg er et matvrak. Selv om det er lite vegetarkost på flyene, så har maten ihvertfall vært veldig god.
 • Trening Styrke annenhver dag. Nå er jeg klar for SATS (selv om jeg har fin kropp fra før).
 • Fregner Ekstra sjarm til bruk på Naken.
 • D-vitamin Sol, sol og atter sol har kicket vitaminnivået til værs og fjernet en begynnende vinterdepresjon.
 • Finere hudfarge Man kler definitivt gyllen brun bedre enn gusten grått.
 • Annen verdensdel Første gangen jeg reiser utenfor Europa. Bare dét er veldig kult.
 • Mye frukt Nesten fem om dagen.
 • Portugisisk Et par ord har jeg da plukket opp («Feliz Natal!») og hjernen har bare godt av å bryne seg litt på et fremmed språk.
 • Døgnrytme Opp klokka sju og ned klokka åtte. Noe helt annet enn den mindre sunne døgnrytmen jeg har i Norge.
 • Lite VISA- og mobilbruk Gudene vet at både kortet og mobilen trengte ferie. Og ferie fikk de i overflod.


Dette ble det lengste innlegget av alle i Brasiloppsummeringen, så nå bør alle bli overbevist om at «helt håpløs» ialledall er feil for juleferien.
Glad i deg, pappa, selv om jeg ikke er så flink til å vise det.