[Absolutt ingen hindring]

3

Jeg sjekket ut Ingen Hindring forleden. Det som drev min nysgjerrighet var først og fremst videoene om hvordan det er å være blind eller rullestolbruker i samfunnet. Men jeg sjekket også ut videoen om hun som har en hørselshemming.

Maken til tull! Videoen får det til å virke som om det er en vanvittig stor byrde å være døv og at vi ikke kan gjøre noe som helst uten å feile til de grader. Hvordan er det mulig å fremstille det sånt? Jeg kjente meg igjen i bare én situasjon: Når jenta ringer på dørklokka og ikke kommer inn med en gang fordi hun ikke oppfatter eller svarer callinganlegget.

Ikke rart folk synes det er sååå synd på oss stakkars, dumme døve når folk bare blir fôret med oppspinn og fantasi.

Jeg har vært døv siden jeg var 3 år, men jeg har sjelden følt at det har vært en stor hindring for meg i samfunnet generelt. Jeg kommer ikke for sent til avtaler fordi jeg er døv (mest fordi jeg er distré), jeg bruker ikke en halv evighet på å skjønne hva folk prøver å si meg og jeg blir ikke påkjørt i hytt og pine fordi jeg ikke hører.

Jeg blir regnet for å være en ressurssterk og selvstendig jente som ikke er redd for å ta i et tak. Helt motsatt av den personen i videoen fra Sosial- og helsedirektoratet.

Hmf.

3 kommentarer til “[Absolutt ingen hindring]

  1. >Så bra at du sier dette. Jeg, for eksempel, kjenner ingen som er døve, og kan sikkert tenke at det «må være forferdelig». Begrensede referanserammer gjør sånn med folk…

  2. >Jeg kjenner ingen døve mennesker, men jeg har i grunnen aldri innbilt meg at det er en spesiel byrde, eller at det gjør det så mye vanskeligere å være et fungerende menneske.

    I redsel for å tråkke på noen tær, så hender det jeg tenker at det må være godt å være døv. Det er så mye øredøvende støy som treffer meg hver dag, så mye jeg hører jeg gjerne skulle vært foruten. Jeg antar at det meste har sin sjarm, om man bare leter etter fordelene :c)

    Stå på Ithil – jeg kan ikke forestille meg noe annet enn at du er ei grepa, god jente! Og jeg kan ikke se for meg at noen skulle tro noe annet om de har fått det minste glimt inn i din tankeverden.

  3. >Lotte: Det er derfor det heter «Kunnskap er makt» :)

    Lisa Lykke: Ja, noen ganger kan det være deilig å slippe alt bråket som omgir en hele tiden. Og takk! :D

Comments are closed.