[23/30]

0

Det er sikkert på høy tid å fullføre 30 dager-listen, selv om det bare to og et halvt år siden jeg begynte med den. Hele listen ligger her. Temaet for dette innlegget er «Hvordan har du forandret deg de siste to årene?»

Hva er forskjellen på Anne-Line anno januar 2014 og Anne-Line nå? Jeg synes egentlig det er litt vanskelig å si noe om hvor mye jeg har forandret meg på to år, for to år er en veldig kort periode og jeg har egentlig ikke opplevd noe jeg føler har hatt en veldig stor innvirkning på livet mitt og personligheten min disse to årene, bortsett fra stoffskiftesykdom, litt akademisk utdanning og oppryddingen etter mormor. Sistnevnte har riktignok ført til at jeg er blitt mer bevisst på hva jeg har av materielle ting, og jeg er blitt flinkere til å gi slipp på eller forholde meg rasjonelt til ting.

Jeg merker at jeg er blitt litt bedre på å være sosial, jeg har funnet en grei balanse mellom alenetid og sosialisering. Jeg er blitt litt flinkere til å lytte til kroppen min når det gjelder å være sosial eller å være aktiv, og vite når jeg trenger alenetid eller en fridag/-uke fra treningen.

Jeg prøver også så godt jeg kan å bli flinkere til å lytte til andre, men merker at jeg fremdeles prater for mye om meg selv, selv om jeg jobber hardt med å bite meg i tunga og telle til ti mens jeg vurderer om det jeg tenker å si er noe som er givende for samtalen. Det er greit å være ego her i min egen blogg, men jeg trenger ikke være like navlebeskuende overfor andre mennesker IRL, liksom. Isteden prøver jeg å øve meg på å lytte til den jeg snakker med og å snakke om de større tingene her i livet.

Jeg øver meg også i å være mer ærlig, i hvert fall når det gjelder å fortelle andre hva jeg føler om dem/hva de betyr for meg. Foreløpig går det ganske greit å fortelle noen at jeg liker dem, men jeg må bli flinkere til å være ærlig om mer ubehagelige ting også. Tørre å avvise noen eller be respektløse drittsekker dra dit pepperen gror. Livet er for kort til å gå rundt grøten eller tilbringe tid med folk jeg ikke trives med. Nære venner er også bedre selskap enn utallige perifere bekjente.

Kort sagt, dette er de viktigste punktene for forandringen min de siste to årene:

  • Ikke la ting eie deg.
  • Ta deg en bolle.
  • Vær mot andre som du vil andre skal være mot deg.
  • Ærlighet varer lengst.