[Tatt av regnet]

0

Gamle Hollywood-filmer med dramatiske skuespillerinner og intense skuespillere, er fantastiske. Og nå har jeg endelig sett Hollywood-filmen over alle Hollywood-filmene; Tatt av vinden. Vivien Leigh er blant mine favoritter når det kommer til filmstjerner, og mens jeg så filmen, ble jeg bare mer og mer bergtatt av henne trass i noen av de mindre sympatiske sidene ved rollen hun spilte som Scarlett O’Hara. Men den karakteren jeg likte aller best i filmen, var Mammy. Rett og slett fordi hun er noe helt for seg selv.

Idag har jeg vært mindre effektiv enn planlagt. Jeg hadde tenkt å ta to interiørbilder og et eksteriørbilde (hurra, fikk til stavingen på første forsøk!) Men dessverre ville værgudene noe helt annet: Etter flere skyfrie kvelder på rad, bestemte jeg meg for å fotografere et eksteriørbilde i kveld, men det begynte å regne. Og det fortsatte å regne. Det regnet hunder og katter. I tillegg ville den ene lampen ikke samarbeide med batteripakken. Til slutt måtte jeg bare pakke sammen alt utstyret og gi opp, for det var umulig å fotografere uten at store, våte dråper dekket hele linsen og ødela de to bildene jeg rakk å knipse.

Innmari kjipt.

Men jeg har to interiørbilder og et portrett på plass. Tretti prosent av oppgaven (9 bilder, pluss refleksjonsnotat) er altså nesten ferdig og det er to uker til innlevering. Jeg har funnet ut at jeg iallefall aldri kommer til å satse på interiør- og eksteriørfoto. Blah.

Jeg fant tilfeldigvis ut at jeg faktisk er på et usikret nettverk. Det er litt deilig å kunne surfe litt fra senga, men samtidig tror jeg at det er best at jeg ikke har noe nett hjemme. Jeg bruker alltid for mye tid på nett hvis jeg har tilgang, og da forsømmer jeg bøkene mine og andre viktige ting. Det er litt vanskelig å ha et gjennomsnitt på 11 bøker pr. uke når man loker rundt på verdensveven. Riktignok gjør det at dagboka mi blir litt forsømt, men hva skal jeg skrive om hvis jeg bare sitter inne hele dagen og stirrer på en lysende skjerm?

Jaja. Sove nå. I morgen er det skole umenneskelig tidlig. Jeg er overbevist om at de som utarbeidet timeplanen for fotostudentene, misliker oss av en eller annen grunn.