[Spenol vs. Dermalogica]

5

«Du kan ikke si til en homo at du skal bruke Spenol i ansiktet, jeg får jo vondt i meg.» Sa Stein da jeg lurte på om Spenol virker like bra som L’oréals ansiktskrem. Grunnen til at jeg spurte, var at jeg var hos legen på mandag. Hun kunne fortelle at brennkopp-basseluskene er helt og fullstendig borte, til tross for at jeg var ganske skeptisk.

Legen var skråsikker på at eksemet mitt er forårsaket av parfymert krem. Så den neste tiden skal jeg kutte ut kremer som inneholder parfyme (og jeg som nettopp kjøpte en hel boks L’oréal Age Perfect… Mamma, vil du ha den?), samt nøtter. Egg har jeg kuttet ut for snart et år siden (og jeg savner det dypt…)

Og nå fikk jeg altså streng beskjed fra en av favoritt-homoene mine om at huden min er for verdifull for sjukroners Spenol fra Kiwi. Denne derimot, er meget bra. Han bruker den jo selv, måvite. Så nå skal jeg se etter kremen mens jeg er i NYC. De burde ha den der.

«Lesbian som handler ordentlige produkter, I like it.» Sa Stein. Det går jo litt lettere når en fortapt lesbe får shoppetips fra noen med peiling.

Jeg må også kjøpe et par nye maskaraer og eyelinere. Basseluskene kan ha satt seg i dem jeg har nå, hurra. Eksemet mitt kommer til å gjøre meg fattig. Spesielt nå som jeg er arbeidsledig.

Ja, du leste riktig. Naken skal sette kroken for døra og dermed blir kommende fredag min siste arbeidsnatt på Naken. Det er ganske kjipt, for jeg trives godt der. Både som ryddevakt og gjest. Og igjen har vi lesber ikke vårt eget sted å søke tilflukt til. De stakkars homoene må pent finne seg i lesbisk masseinvasjon på Elsker en stund fremover.

Yay, lizm.

5 kommentarer til “[Spenol vs. Dermalogica]

 1. >Nå må jeg legge inn en kjedelig og saklig helsekommentar, men – jeg håper ikke leger ber deg kutte ut egg og senere nøtter og ikke tester deg først for å sjekke om du er allergisk mot det?

  For endel år siden var jeg også syk og gikk til legen som ba meg kutte ut dundynen, det var det eneste rådet jeg fikk.

  Etter et par uker skiftet jeg lege, som testet meg for allergi og fant ut av saken. Det var fort gjort det.

 2. >Jeg ble testet for diverse allergier for et par år siden, men resultatet var negativt. Jeg er ikke allergisk mot noe som helst, men jeg reagerer likevel på egg og nøtter :S

  Høsten 2006 bestemte jeg meg for å forsøke å kutte ut egg på eget initativ. Hudproblemet mitt ble mindre plagsomt. Et par dager etter fjorårets 17 mai fant jeg ut at det var en god idé å kutte ut egg, for jeg spiste litt egg i 17. mai-brunsj hos kusina mi og jeg reagerte mildt sagt kraftig.

  Nå skal jeg også prøve å kutte ut parfymerte kremer. Hvis det ikke virker, er det hudlegen neste :p

 3. >Jeg bruker Spenol! Funker som bare det. Huden reagerer på nesten alt annet. Og jeg mener – krem for jur og spener – det kan jo ikke gå galt. Aaaahahahaha, beklager den litt tørre vitsen.

 4. >Martinsen: Allergitester er ikke svaret på alt. Mange reagerer på diverse matvarer uten at de nødvendigvis er allergiske mot det. Immunforsvaret er ganske idiot sånn sett, det tror det reagerer på en eller annen bakterieaktig sak det har møtt tidligere, og så er det bare egg.

  Dette VET alle leger, og særlig når det gjelder hudproblemer er det viktig at legene er flinke til å forklare hvorfor man faktisk ikke allergitester så ofte som man gjør.

  Det er svært få hudreaksjoner som er direkte relatert til allergi – og dermed har allergitesting opp og ned og i mente lite for seg. Men som Ithil skrev: det er mange som reagerer på ting uten at allergiske mekanismer er involvert – og den eneste måten å finne ut av dette på, er å kutte det ut og se om symptomene blir borte.

 5. >Linn: Spenol funker bare på hendene mine (og armene og leggene), men ikke i trynet :p Jeg fikk merkelige tørre flekker etter én gang. Og forøvrig mener huden min at Dermalogica ikke er noe å skryte av heller. Herlig…

  Kristin: Teite, teite immunforsvaret…

Comments are closed.