[Pet peeves]

6

Det begynner å bli en stund siden jeg skrev noe annet her enn ukesoppsummeringer og litterære smakebiter, så jeg starter forsiktig med en liste over ting jeg hater som irriterer meg. Og bare for å ha det avklart, det er ikke sånn at jeg går rundt og irriterer meg over folk og fe 24/7, det virker bare sånn når man ser på denne listen. Jeg er en solstråle. Stort sett.

★ Når folk står på venstre side av rulletrappen.
★ Når folk absolutt skal presse seg inn på bussen/trikken/t-banen/toget før jeg kommer meg av.
★ Når folk dytter meg fordi de skal av bussen/trikken/t-banen/toget, til tross for at jeg også skal av og det er hundre tusen mennesker som står i veien foran meg og kjøretøyet ikke engang har stoppet.
★ Når nettleseren blir tregere, tregere, tregere, og jeg må vente i hundre år før jeg kan fikse det.
★ Når jeg har så mye å gjøre at jeg blir apatisk og ikke gjør noe som helst.
★ Når jeg har sittet på internett altfor lenge uten å egentlig ha gjort noe. Dette skjer heldigvis ikke så ofte nå som før, men det er fortsatt like irriterende.
★ Når folk er så fulle at de ikke vet hvor de har albuene sine, og denger meg i hodet i ett sett på dansegulvet.
★ Når folk er så fulle at de erklærer sin kjærlighet til meg, selv om vi møttes først for to sekunder siden. Kleint, ellers takk.
★ Når folk blir hobbypsykologer og skal utsette meg for psykoanalyse når de får vite at jeg ikke feirer røde dager eller bursdag. Nei, jeg hadde ikke en traumatisk barndom, jeg synes bare jul er oppskrytt.
★ Reklamepauser. Takk og pris for Netflix.
★ Når folk skriver veldig, veldig dårlig norsk, til tross for at de ikke er dyslektikere.
★ Når folk behandler meg som en småunge fordi de tror at «hørselshemmet = tilbakestående».
★ Når jeg prater for mye om meg selv, uansett om det er av egen fri vilje eller fordi min samtalepartner synes «det er så utrolig inspirerende». Litt vanskelig å unngå å bli en oppblåst blære hvis dette fortsetter.
★ Når folk ikke plukker opp etter hunden sin.
★ Når folk kaster ting på bakken. Ting som bruker et par århundre på å brytes ned. Har de aldri sett en søppelbøtte, eller?
★ Når folk svarer med «Åh, du kommer sikkert til å ombestemme deg bare du blir eldre» når jeg sier at jeg ikke skal ha barn. Snart 30 år, fortsatt ikke interessert.

15. april i 365 Days of Writing Prompts.

6 kommentarer til “[Pet peeves]

 1. Rulletrapper – kjenner meg igjen! I det siste har jeg begynt å irritere meg over folk som absolutt må lene seg mot søylene på t-banen slik at ingen andre kan holde seg fast. Eller enda bedre: Folk som lener seg mot en jeg alt holder rundt.

  Hvorfor er det forventet at alle kvinner skal få barn, og hvorfor blir det ansett som det rette valget? Folk er så utrolig forskjellige og lever vidt forskjellige liv. Kanskje du skal svare tilbake med samme mynt: Hvis noen forteller deg at de ønsker seg barn, så kan du svare at de kommer sikkert til å ombestemme seg når de blir eldre.

  Oi, jeg elsker jul og bursdag! Men det er faktisk ganske masete og lite miljøvennlig.

  1. Åh, det er så irriterende! Eller når én person og den ikke så veldig store veska/sekken okkuperer to seter på bussen i rushtiden.

   Av en eller annen grunn innbiller folk seg at alle kvinner drømmer om å få barn. Bare fordi noen har livmor betyr ikke at de egner seg som mor. Det var et bra svar, i hvert fall!

 2. Veldig enig angående flere av disse frustrasjonselementene og da særlig dyttende folk på t-bane/buss/trikk, folk som kaster ting på bakken fremfor i en søppelbøtte og folk som går ut i fra at man kommer til å ombestemme seg om man sier man ikke vil ha barn. Skjønner ellers godt at det må være irriterende med hobby-psykologer angående å ikke feire røde dager og bursdag, personlig elsker jeg jo jul og bursdag og kunne ikke sett for meg å ikke feire det, men det burde være like akseptert å la være. Skal ellers innrømme at jeg av og til ikke plukker opp når jeg går tur med familiens hund, vanligvis plukker jeg alltid opp, men noen ganger dukker det opp ting som at det er for mørkt til å se det, at det er vanskelig å komme seg til eller at jeg feilberegner og tar med en pose for lite.

  Interessant liste og ha en fortsatt fin dag :)

  1. Det er merkelig hvor mye folk skal legge seg oppi andres livsvalg bare fordi de ikke fulgte den samme stien som resten av saueflokken :p Ja til mer aksept!

   En fin dag ønskes deg også :)

 3. Har du et lenger svar på hvorfor du ikke vil ha barn? Jeg kjenner flere som ikke vil, men de har veldig forskjellige grunner til det. Hva er din, eller dine? Eller er du bare uinteressert? Jeg har snappet opp at du foretrekker jenter i trafikken, er det mer derfor eller andre grunner også? Er nysgjerrig på dette. Du trenger ikke svare hvis det er for personlig. :)

Comments are closed.