[Dag 11 – Mine søskner]

2

Jeg har en lillebror. Hver gang jeg blir spurt hvor gammel han er, må jeg tenke nøye etter hvor lenge det er siden nittenåttiåtte eller hvor mange lys det var på hans forrige bursdagskake. Vi har et helt åkei søskenforhold, noen hakk bedre enn det vi hadde som små og helt klart mange hakk bedre enn da vi begge var midt i den verste hormonstormen i puberteten. Åkei nok til at han stiller opp som sjåfør hvis det er skikkelig krise, som den gangen jeg var på Jafnadhr utenfor Sarpsborg og trengte en film som jeg hadde glemt å ta med meg, eller da jeg måtte komme meg fra Oslo til Fagernes på tre timer midt i verste fredagsrushtiden.

Lillebror er født i Finnmark, vokste opp på Rødvedt, gikk på Steiner(ungdoms)skolen i Bærum, ser ut og oppfører seg som en råner fra Østfold (mangler bare plysjterninger i bilruta) og kommer meget sannsynligvis til å være den som fører familienavnet videre, så godt overens han kommer med småbarn. Jeg nøyer meg med å være den kule tanten for hans fremtidige avkom. (Etter at jeg så filmen Cinema Paradiso, håpet jeg at han en dag skulle møte en vakker italiensk dame og få en sønn som er like kul som ungen i filmen. Det hadde vært noe.)

Da vi var små og jeg nettopp hadde mistet hørselen, var vi ofte på Ål Folkehøgskole for at mamma, pappa, lillebror og resten av slekten skulle lære tegnspråk. Den gangen var lillebror ganske flink på tegnspråk (han fant til og med opp et helt nytt tegn for «lørdag»! Samme tegn som «godteri», for før i tiden fikk vi lørdagsgodteri), men etterhvert som årene gikk, ble det til at jeg overtok mesteparten av pratingen, og nå er lillebror fryktelig flink til å svare med nikking, hoderisting, latter eller et forvirret uttrykk mens jeg snakker hull i hodet på ham.

En gang spurte han mamma om hvorfor jeg mistet hørselen. Hun fortalte at det var fordi jeg ble veldig syk, og doktoren som kom på hjemmebesøk så ikke hvor alvorlig det var. Lillebror sa at han skulle finne doktoren og banke ham. Hvis ikke det er søskenkjærlighet, så vet jeg ikke hva det kan være.

Del 11 av 30 i listen Dag for dag.

2 kommentarer til “[Dag 11 – Mine søskner]

Comments are closed.