[Mammaene mine er sterkere enn pappaene dine]

0

Akkurat nå: Stockholm, baby!
Antall alkoholenheter: 0 (Jeg vinner glatt Frøken Avholds 2008-[putt inn mitt dødsår her, fortrinnsvis en gang etter 2085])
Antall røykere som kommer til å sørge for at jeg ikke blir Frøken Avholds 2085: Altfor mange! Host! Hark!
Antall Jaffiser funnet: 5 og en halv (Fredrik, Maeve, Phillip, Hilde og Anniken. Andie, teh relasjonsanarkisten, teller egentlig ikke som Jaffiser, men la gå da.)
Antall ting innkjøpt: Fire topper, to bikinitopper, en liten veske og et skjerf.

Guribedre så dårlig jeg er til å oppdatere for tiden. Men det er vel samvittigheten min som hindrer meg i å kjede mine kjære lesere med innlegg av typen «Idag var jeg i butikken. Jeg kjøpte en flaske vann.» Jeg befinner meg i Stockholm akkurat nå. Her har jeg vært siden forrige fredag. Med et bankkort som ikke virker. Jada. Heldigvis har jeg Stine som villig lånte meg litt kontanter nå og da, og imorgen er jeg hjemme i gode, gamle Norge.

På mandag fant vi andre døve etter å ha vansmektet hele helgen. Riktignok var det døve av den eldre garden, men det var døve. Stine fikk mest utbytte av hendelsen siden hun kan svensk tegnspråk flytende mens jeg bare fikk med meg hvert femte ord.

Tirsdagen var viet til kunst og kultur. Nasjonalmuseet tidlig på dagen og God-des & She på kvelden. Jeg hadde ikke med meg kameraet denne dagen, men heldigvis skulle jentene opptre på onsdag også. Snakk om bra sceneutstråling, gled dere til bilder!

Pridepark åpnet på onsdag og jeg var sosial i døveteltet til jeg bestemte meg for å få med meg drag kings-showet i PrideHouse som ligger i sentrum, cirka seks kilometer unna. Gjett om det var en svett Anne-Line som dukket opp foran scenen til slutt. Det ble litt gjensynsglede under showet; jeg fant nemlig Maeve fra Jaffis! Yay!

Samme kveld var det kåring av Miss Gay Sweden 2008, og i køen til utestedet fant jeg Trude (dørvakta på Naken) og Bente (fra daKings)! Det var mange mennesker innom stedet, og jeg hadde store forventninger til konkurransen. Men dessverre viste det seg at til tross for at kåringen ble tolket på tegnspråk (yay!), så var det en heller laber affære sammenlignet med den norske Frøken Flatbanker-konkurransen.

Bare prat og ingen talentkonkurranse eller «putte snus i kjeften, åpne en flaske med snusboksen, styrte en halv liter øl mens man åpner en bh»-konkurranse? Kjipe svensker. Men feste, det kan de. Flørte kan de også. Mange prøvde seg, men noen ganger er jeg fryktelig flink til å late som om jeg ikke tar et hint, hoho. Oppmerksomheten min er uansett plassert et annet sted (heihei ^^).

Torsdag ble viet til litt shopping, litt sosialisering og litt burlesk stripping. Jeg satt og så på altså. Miss Lily Deluxe kom inn på scenen som Marie Antoinette, spisende på en kake. Kjolen forsvant. Køen («hoftene») forsvant. Korsettet forsvant og avdekket to paljettbelagte bryster. Underbuksa forsvant (ehem). Krem og strøssel kom på. Og ut av scenen gikk Miss Lily Deluxe.

Burlesk-showet på fredag var mye bedre (men ikke «queer» nok, ifølge Maeve), med mer glamour, mer komedie og flere fantastiske kostymer. Jeg ble skikkelig inspirert til å drive med burlesque! Showet ble en bra avslutning på en ellers rolig dag. Jeg våknet nemlig med vond hals, hodepine og tett nese, og jeg var stort sett kvalm helt til jeg fant Maeve og andre sofasurfere på gresset utenfor parken.

Mens jeg satt og sosialiserte med folk fra hele verden, fant jeg plutselig ut at et av favorittbandene mine, Rhythm King And Her Friends, skulle opptre samme kveld! Jeg har hørt på musikken i mer enn tre år, men aldri sett dem live! Det ble en kjapp tur tilbake til hotellet for å skifte til Bettie Page-antrekket mitt i anledning burlesk-showet (bilde kommer!). Som sagt: dårlig dag, men veldig bra kveld!

Idag var den store paradedagen. Alle har sikkert fått med seg at det har vært Syden-tilstander i Stockholm hele uken. Idag regnet det katter, hunder og iblant elefanter. Det var forfriskende med litt fuktighet, men tidspunktet var litt upassende for oss som hadde med kamera for å forevige paraden på en ordentlig måte. Jeg hang med to fotografere på en «øy» midt i Hornsgatan og vi så temmelig halvdruknet ut da paraden var ferdig tre timer senere. Men det var fantastisk gøy, dere! Bilder kommer etter helga.

Jeg kom forresten til å tenke på dette med regnbuefamilier. I fremtiden kommer vi kanskje til å høre følgende utsagn i barnehager/barneskolene: «Mammaene mine er sterkere enn pappaene dine!» Haha.

God natt.