[Gode planer]

2

En meget god nyhet for min del: De lyckas ge döva hörseln tillbaka
Det aller beste hadde vært å få ordentlig hørsel, men alle monner drar inntil vitenskapen utvikler en måte å reparere hørselsnerven på. Jeg har CI-apparat, men jeg kan ikke høre absolutt alle slags lyder, og de lydene jeg klarer å oppfatte, er forferdelig «metalliske». Et mer naturlig lydbilde ved hjelp av EAS-implantat høres veldig fristende ut, spesielt for meg som er avhengig av musikk. Jeg får holde meg oppdatert på denne EAS-tingen, kanskje jeg kan slå på tråden til Rikshospitalet snart.

Jeg har hatt en veldig rolig helg. Var innom en innflyttingsfest på fredag og fikk hjemmelaget blåbærmuffins og potetgull. Lørdag fikk jeg overtalt lillebror til å være assistent for meg mens jeg løp frem og tilbake med blitz. Jeg liker ikke bildene, men… Gah. Søndag var jeg hos mamma og tok en etterlengtet dusj. Det er ikke så lett å dusje hver dag når man er nødt til å skifte til vanntett plaster før dusjen og vanlig plaster etter, spesielt siden to av plastrene skal være på et par utilgjengelige steder på ryggen. Dyrt er det også. Men kattevask på gamlemåten fungerer. De hadde ikke det så verst i gamle dager.

Idag er det to uker til innlevering av tema 11. Jeg satser på å bli ferdig med de siste bildene denne uken, selv om jeg har veldig god tid. Det ville vært fantastisk om jeg bare kunne slappe av og fokusere på dansen hele neste uke, istedet for å fly rundt med altfor tungt lysutstyr og kamera. Eller stresse med å reservere utstyr fordi alle andre har funnet ut at de skal begynne å ta bilde i «siste øyeblikk». Jeg har forøvrig tenkt å skaffe meg mitt eget utstyr. Skal begynne å spille i LOTTO, vinne ti millioner, kjøpe meg en passe stor leilighet og ha fotostudio i det ene rommet. Det er en bra plan, synes jeg.

2 kommentarer til “[Gode planer]

 1. >Det er rart at det er enklere å gi hørsel til døve enn å gjøre noe med små hørselsskader. Men det er flere og flere unge som har problemer med hørselen, så forhåpentligvis blir teknologien like bra som på øyne/syn om ikke lenge.

  Jeg mangler de øverste frekvensene fullstendig, men har normal hørsel på de lavere. Fiksing av hørselsnerven hadde vært genialt.

  Hvilke lyder hører du, og hvilke hører du ikke? Jeg er nysgjerrig på hvordan CI fungerer i forhold til en hørselskade.

  Håper det er greit å spørre og grave slik :)

 2. >De jobber med saken hele tiden, så forhåpentligvis finner detil slutt en måte å reparere hørselsnerver med f.eks stamceller :D

  Jeg har fått målt hørselsresten min, men jeg har aldri skjønt diagrammet helt. Hvis lyder er kraftige nok, kan jeg «skimte» dem. Med CI kan jeg høre de fleste frekvenser som vanlig tale kommer under, men ikke de lyseste tonene eller de mørkeste tonene (jeg føler at j eg mister mye av musikken når jeg ikke kan høre absolutt alle tonene..)

  Det er bare å spørre i vei :)

Comments are closed.