[Frukt til folket!]

5

Disse politikerne, disse politikerne… Hvorfor skal de alltid gjøre ting vanskeligere enn de er? Nasjonalt råd for ernæring har kommet med et ypperlig forslag om å fjerne moms på frukt og grønt (jeg skjønner ikke hvorfor har ingen kommet med det tidligere?) og det er helt logisk å gå ut fra at dette vil føre til en god sirkel der forbrukerne foretrekker å kjøpe billig og sunn frukt fremfor dyr og usunn snacks.

Dette er noe som burde ha blitt gjennomført for evigheter siden! Men næhei: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad «vil ikke svare på om det er gjennomførbart å følge ernæringsekspertenes råd.» Hvorfor tror du ikke det er gjennomførbart? Altfor mange mennesker i Norge og i den vestlige verden er overvektige fordi de stapper i seg billig snop og drikker brus istedetfor frukt og vann. Det er store utgifter innen helsevesenet fordi flere idag pådrar seg livsstilssykdommer som følge av et usunt kosthold.

Ved å kutte ut moms på frukt og grønt og gjøre usunne matvarer dyrere vil forbrukerne bli dyttet inn på riktig spor. Det er en stor fordel for alle å få en sunnere livsstil. Jeg mener ikke at folk skal kutte ut søtsaker helt (Leve uten sjokolade, liksom? Hyl.), men det vil bli lettere å redusere inntak av feil matvarer hvis forbrukerne kan få masse frukt til samme pris som en stor pose potetgull og halvannen liter Cola. Hverdagen vil bli sunn og vi vil få tilbake den gode, gammeldagse lørdagskosen.

Kjære dere som sitter på Stortinget og bestemmer alt i Norge: Hvis dere bryr dere om folks ve og vel, så gjør dere best i å fjerne moms på frukt og grønt. Helst igår. Gi blaffen i å tenke på hva det vil koste dere. Tenk heller på hva det vil koste for alle de unge menneskene som kommer til å møte en tidlig død fordi de heller kjøper potetgull fordi det er billigere enn frukt.

Fred på jord og frukt til folket.

5 kommentarer til “[Frukt til folket!]

 1. >kan ikke si noe annet enn at eg er absolutt ENIG!

  Selv om eg ikke er flink til å spise frukt egentlig, men billigere frukt hadde vært noe! ;)

 2. >Ja, jeg har så lyst til å kunne ha et stort fruktfat stående, men det koster jo nesten 200,- hvis jeg skal ha litt av hvert fra fruktdisken :S
  (Lagde ofte fruktfat hos GMS og gjett om kvitteringen viste mange tall de gangene jeg skulle lage fruktfat…)

 3. >Hei på deg!
  Ja, nå har ikke dette egentlig noe med frukt å gjøre, men jeg kom på en ting da jeg gikk tur i går: har du kyllingen i krysset ved vøyenenga? Hvis ikke har jeg tatt bilde av den, så kan du få den. Jeg tenkte ihvertfall på deg da jeg så den:)
  God natt!

 4. >Lindamac: Bra! :D

  Maren: Den kyllingen har jeg ikke kommet over ennå :D Du kan sende den til dance_kirste[a]yahoo.no :D :D

Comments are closed.