[Filmfredag – Fringe]

4

Ok, Fringe er en TV-serie, ikke en film, men siden dette er min blogg, kan jeg bryte reglene som jeg vil og bruker denne ukens Filmfredag til å fortelle om Fringe.

Vi har en intelligent (og vakker) FBI-agent, en meget eksentrisk vitenskapsmann og sønnen hans, og en haug med mystiske hendelser som etterhvert ser ut til å ha sammenheng med hverandre. Olivia Dunham blir med i en spesialgruppe som gransker «The Pattern» når hun skal etterforskere en sak der et fly landet med kun skjelettrester av alle som befant seg ombord. For å få hjelp til å løse saken, tar hun inn Dr. Walter Bishop, en vitenskapsmann som har tilbrakt de siste 20 årene på lukket avdeling. Sønnen hans er først imot ideen på å slippe faren ut, men lar seg til slutt overtale, og han blir også med i teamet som prøver å avsløre menneskene bak «The Pattern» og deres mål.

Jeg snublet tilfeldigvis over denne serien på TVNorge for et par år siden, men dessverre var det bare de tre—fire siste episodene av første sesong jeg fikk med meg. For noen uker siden fant jeg første sesong på DVD til en hyggelig pris hos SpaceWorld, og har nesten ikke vært til å rikke fra skjermen fordi jeg bare måtte få med meg én eneste episode til. Nå oppdaget jeg nettopp at det finnes ytterligere tre sesonger til av Fringe. Hvis det er én TV-serie jeg må ha på DVD, er det denne. (I tillegg til L Word, som nesten er obligatorisk pensum for enhver lesbe.)

4 kommentarer til “[Filmfredag – Fringe]

  1. Haha! Jeg har aldri vært noen typisk «serieperson» før de siste månedene, hvor jeg har begynt å se – hold deg fast – L-Word og Fringe! :D

    Fringe er utrolig spennende; men jeg skulle ønske det var mer sammenhengende handling fra episode til episode. Det er veldig enkeltstående historier, og selv om det også kan være bra føler jeg ikke i så stor grad at jeg MÅ se neste med en gang..

    1. Jeg har ikke hatt TV på flere år, så jeg har liksom falt av lasset når det gjelder TV-serier. Sånn sett er det flott med TV-serier på DVD, bare i år har jeg fått med meg Buffy, Glee, Mad Men, My Name Is Earl, Lost og Fringe. (Noe sier meg at jeg har litt mye fritid…?)

      Skjønner hva du mener med at det på en måte er enkeltstående historier. Alle hendelsene har jo sammenheng med «The Pattern», noe vi jo får vite etterhvert. Jeg synes det er litt spennende at man aldri vet hva som skjer i neste episode. «Hva har manusforfatterne kokt sammen denne gangen?» :) Og jeg synes Waler har så mange fantastiske replikker, han er så random <3 "Vet du hva dette minner meg om? Reke cocktail!" (sic)

Comments are closed.