[Et langt livstegn]

0

Siden jeg likevel har sittet her (les: på en nettkafé et sted langs Storgata) såpass lenge, så kan jeg like godt ofre noen minutter på å hamre ned et lite innlegg for å oppdatere dagboka litt.

Lørdag morgen følte jeg meg litt bedre og fikk skyss til Oslo. Ikke så lenge etter at jeg kom meg inn døra til kollektivet, begynte jeg å føle meg verre. Jeg klarte å få i meg et par brødskiver før jeg la meg. Utover dagen ble jeg mer og mer varm. Jeg måtte ha noe kaldt og søtt å drikke, så jeg stavret meg ned til butikken. Dårlig idé. Jeg holdt på å besvime. Rene supernova, masse hvite prikker og nummen kropp.

Etter en streng beskjed fra pappa, klarte jeg å tvinge meg selv til legevakten («Fokuser, fokuser…»). Jeg trengte heldigvis ikke vente lenge på å få komme til en sykepleier. Etter å ha gitt henne all nødvendig informasjon, tok hun tempen som viste seg å være på 40. Ikke rart jeg følte meg som en godt grillet kylling før jeg fikk årets første (og forhåpentligvis årets siste) Ibux-tablett.

Jeg fikk ligge på en seng i et annet rom mens jeg ventet på mamma og legen. Rundt kl. 23 fikk jeg utdelt en lege som lignet på søsteren til Daniel i Ugly Betty. Hun stilte masse spørsmål, sjekket litt her og der, det ble tatt blodprøve (bare et lite stikk i fingeren, heldigvis) et cetera, et cetera… «Ingenting alvorlig, men du må hvile mye og drikke masse. Kom tilbake hvis du blir verre.» (Bank i bordet.)

Søndag tilbrakte jeg mestparten av den pene dagen til sengs, bare avbrutt av toalettbesøk og et par tur til kjøkkenet etter brødskive. Leste ut Det mørke tårn III: Ødemarken og lå en stund og lurte på om jeg skulle tvinge meg selv til å krype bort til Oslo S for å se om Ark:Pocket hadde Det mørke tårn IV: Trollmannen og glasskulen, men jeg var fremdeles for slapp og kvalm til å orke noe særlig.

Idag har jeg vært ute et par ganger. Måtte til legen for å sjekke noe (resultatet av blodprøven for et par uker siden: mangel på vitamin B12), måtte på apoteket for å kjøpe rådyr vitamin B12 og måtte få tak i noe mat.

Dagens middag ble kyllingburger, pommes frites og brus fra McDonalds. Ikke særlig sunt, men bedre enn bare brødskive. Jeg brukte over en time på å få i meg maten og nå føler jeg meg heldigvis ikke så kvalm lenger. Deilig å slippe følelsen av at jeg kommer til å kaste opp når som helst.

Ok, dette ble visst ikke et lite innlegg likevel. Men jeg tror jeg skal runde av nå og komme meg hjem. Sove vekk siste rest av tullskapet slik at jeg snart kan stupe uti Sognsvann igjen!

Konklusjonen er at jeg bør ha lært meg en lekse. Neste gang jeg er syk, skal jeg ta det helt med ro til jeg er helt og fullstendig frisk. Ikke fly ut på byen, uansett vær. Dask på labben.