[Dag 13 – En vanlig dag hjemme hos meg]

0

De tre vekkerklokkene mine durer som et mindre jordskjelv i kanskje en, to eller tre timer før jeg i det hele tatt begynner å glippe med øynene. (Vet dere forresten hvor vanskelig det er å prøve å finne slumreknappen på en helt rund vekkerklokke i blinde? Innmari vanskelig. Bare spør de jeg delte rom med på årets Jafnadhr, de måtte leve med meg og den runde vekkerklokken min i en hel uke.)

Hvis det er en dag da jeg har et hav av tid foran meg, har jeg antakelig planlagt fornuftig kvelden før: legge byggryn og havregryn i bløt for å lage byggrynsgrøt med smør, sukker og kanel til frokost. Hvis jeg derimot har alt annet enn tid, slenger jeg sammen et par brødskiver. Uansett, frokosten og en kopp te inntas i delvis horisontal stilling på sofaen mens jeg sjekker mobilen for nyheter om verdens undergang, a.k.a. Fjesbok og nyheter, og så tilbringer jeg gjerne noen timer på nevnte sofa i en salig blanding av morgendøs og ivrig romanlesning. Hvis jeg har god tid og ingenting jeg må prokrastinere, altså.

Kanskje tar jeg oppvasken, vasker klær eller støvsuger og vasker gulvet. Kanskje leser jeg pensum eller korrektur. Kanskje baker jeg en kake. Kanskje bare leser jeg et par romaner. Hvis det er helg og jeg ikke har noe å ta på meg bukser for. Hvis det er en vanlig hverdag, tar jeg på meg bukser og en ren T-skjorte, og går ut, enten på skolen eller på PRODA eller på SATS eller bare… ut. (Det er visstnok ikke så bra å sitte inne dagen lang, i hvert fall ikke hvis det er sol og sommer.)

Når jeg kommer hjem igjen, lager jeg middag. Kanskje. Eller bare slenger sammen et par brødskiver. Kanskje jeg tar en dusj, i hvert fall hvis jeg kommer svett hjem etter turen innom PRODA eller SATS eller skolen. Så pusler og tusler jeg rundt og ordner med ting og tang til det nærmer seg leggetid. Da slenger jeg sammen et par brødskiver, kanskje noe så fænsi som varme ostesmørbrød, og benker meg i sofaen med min gode venn Netflix. Helt til slutt er det leggetid for meg og den boken jeg leser for tiden.

En helt gjennomsnittlig, vanlig dag hos meg.

Del 13 av listen Dag for dag.