[Den store Kleenex-dagen]

0

Nå er det søndag. Den dagen som alltid ligger så langt borte når unge, skeive mennesker samles for en uke fylt med latter, lek og glede. Tiden går fort når man har det gøy, og Jafnadhr er dessverre ingen unntak. Alle dagene her på Sund Folkehøgskole har vært gledesbetont, og søndag har nærmet seg med stormskritt. I skrivende stund ligger mange av deltakerne fremdeles til sengs, utslitte etter en lang våkenatt før avslutningen. De holdt seg våkne i håp om at natten aldri ville ta slutt.

De fleste av oss føler vemod over å måtte skilles og dra tilbake til den normale hverdagen. Men verst er det nok for de av oss som må krype tilbake i skapet etter en uke ute i friheten som seg selv fullt og helt. Homofili er langt fra akseptert i hele Norge, fremdeles er det mange unge som ikke tør komme ut av skapet på grunn av fordommer fra familien og venner. Fremdeles er det mange unge som opplever å bli mobbet og trakassert for den de er. Det er derfor Jafnadhr er flott å ha. En hel uke kan folk sprenge opp skapdøra, være seg selv sammen med andre likesinnede og føle seg trygge.

Så lenge det finnes fordommer mot alt som bryter med det som er ansett som «normalt» i samfunnet, har vi et utrolig stort behov for arrangementer som Jafnadhr og folk som kan samarbeide om å forandre samfunnet til det bedre for alle uansett kjønn, legning og hudfarge.

Til alle som var med: Tusen hjertelig takk for en fantastisk uke! Det har vært en stor glede å bli kjent med dere og tilbringe denne uken med dere. Vi sees neste år!