[Den store jervjakten]

0

Sommertid er drømmetid. Den tiden da drømmene mine blir ekstra livaktige og merkes bedre i kroppen når jeg våkner, så jeg tar meg selv i å tro at det jeg nettopp drømte er noe som har skjedd på ordentlig.

I går morges drømte jeg at jeg så på en film som handlet om en jente som var ettersøkt av myndighetene. Men samtidig som jeg så på filmen, var jeg også hovedpersonen i filmen. (Det hadde vært kult; et slags underholdningsmedium hvor du kan velge hvilken rollefigur du vil være og så opplever du handlingen som om den var virkelig!) Jeg/rollefiguren hadde et utseende som minnet om en fin blanding av Maria Amelie og Maria Mena. I begynnelsen foregikk filmen utenfor Kristiansand Dyrepark, etterhvert forvillet jeg meg til noe som lignet Stortinget t-banestasjon, bare større og mer «amerikansk» og fullt av militærkledde menn som prøvde å fange meg mens jeg svingte meg oppover vegger, over gjerder og klatret på ventilasjonsrør i beste parkour-stil. Innimellom pauset jeg filmen for å gå på kjøkkenet og pynte en sjokoladekake jeg hadde bakt kvelden før. Jeg ble skuffet da jeg våknet og innså at sjokoladekaken i kjøleskapet fremdeles var like upyntet, for jeg var overbevist om at jeg allerede hadde gjort det.

I går ettermiddag tok jeg en (altfor lang) høneblund, og da drømte jeg at jeg så på et eller annet tåpelig Jackass-program (tror jeg) og jeg fikk det for meg at jeg skulle finne et par jerv. Som tenkt, så gjort; jeg fant to jerv som ikke likte at jeg fanget dem, så de bet seg fast i armene mine. Da jeg fikk dem av, gikk jeg litt formålsløst rundt i en tunnel før jeg havnet på et kjøkken hvor moren min var. Jeg spurte henne om hun husket når jeg fikk stivkrampesprøyten og om vi kanskje kunne dra på legevakten for å ordne det. «Kanskje det, hva har skjedd?» spurte hun. «Jo, jeg prøvde å kose et par jerv,» svarte jeg nonchalant mens mitt halvvåkne jeg slo seg for pannen over hvor teit det var mulig å bli.

Apropos drømmer, for mange uker siden hadde jeg en drøm som gikk ut på at akkurat den dagen var det siste skoledag og jeg var så lykkelig fordi jeg endelig var fri. Nå har den dagen omsider kommet, jeg er frifrifriFRI! Fri på ordentlig! Jeg skal ikke tilbake til det stedet igjen til høsten eller noensinne! Endelig <3