[Døve og musikk]

4

I forrige episode av L Word:

Tina og Bette er på lanseringsfesten for Kits nye singel, Bareback. Tina spør Bette hvor Jodi, Bettes nye flamme, er.
Bette svarer med den største selvfølge: «Hun er døv.»

Jaha? Og derfor kan hun ikke gå på konsert? Kan ikke døve gå på konsert eller hører på musikk? Jeg er døv og jeg er så avhengig av musikk at jeg hadde blitt småsprø om jeg skulle unngå det bare fordi jeg er DØV! Det er mulig å få en bra konsertopplevelse selv om man er døv. Det er sykt bra bass på konserter og det er stemningen som gir mye av opplevelsen.

Makan.

4 kommentarer til “[Døve og musikk]

 1. >Mhm! Jodi er jo god på munnavlesning, så kun kunne helt sikkert fått stor glede av konserten til Kit.

 2. >hei:) ville bare si at du herved har hjulpet med med skolearbeidet mitt, da jeg som er hørende og går tolk og tegnspråk, ikke kunne si hvordan døve oppfatter musikk, fant jeg det jeg lette etter hos deg:) TAKK;D

  Hilsen Lisa:)

 3. >Så bra at du fikk hjelp av dette innlegget :) Kan legge til litt ekstra her, i tilfelle du trenger det:
  -Jeg bruker CI og har en Creative Zen X-Fi.

  -Tidligere hadde jeg Creative Zen og jeg kan faktisk høre forskjell på lyden med Zen og Zen X-Fi; sistnevnte har mer krystallklar lyd, noe som førte til at det er blitt lettere for meg å høre vokalen i tidligere "umulige" låter.

  -Jeg pleier å øve på lytting vha. mp3-spiller. Noen låter har veldig tydelig vokal (Billie Holiday er, etter min erfaring, den letteste artisten å lytte til), mens andre er mer utfordrende (bl.a. "Hallelujah", Jeff Buckley og "Seasons in the sun", Terry Jacks).

  -Jeg er også i stand til å gjenkjenne enkelte artister/musikkstil. F.eks. Sigur Ros (rolig, myk), Miles Davis (trompet), opera…

  :)

Comments are closed.