[Brooklyn Bridge og Greenwich Village]

0

Det ble en sløv lørdagsmorgen i dag. En kjapp dusj, der jeg fant ut at av alle dusjene jeg har vært i her i USA, er denne vinneren! Rolig og deilig frokost (havregrøt med fersken, favorittfrokostblanding med vaniljesoyamelk, te og masse vann med kirsebærsmak) foran laptopen. Maks chill. Helt til jeg måtte minne meg selv på at jeg faktisk er i New York, og «kanskje man skulle lette på stumpen og gå ut en tur, hm?!» Ok, hva skulle jeg så finne på? Jeg fant frem guideboken som jeg fikk i gave av Sunny Sue og Kirk, bladde opp på en tilfeldig side. Den tilfeldige siden foreslo Brooklyn Bridge, og siden været er fantastisk og sommervarmt, iførte jeg meg shorts, sandaler og solbriller, og tok beina fatt.

Guideboken nevnte Brooklyn Ice Cream Factory, så jeg tenkte jeg skulle innom for en liten is å nyte på spaserturen over broen. Det var ikke bare jeg som hadde den planen i dag, viste det seg. Turistfeller, altså.

Neeeesten i mål.

Køen var så lang at jeg ble rent sulten av ventingen og endte opp med å bestille banansplitt fordi det er litt mer mettende enn en puslete kule i beger. Nam. Da blodsukkeret var på nivå igjen og magen fylt, gikk jeg til broen. Upåklagelig utsikt over hele linjen.

Da jeg nådde Manhattan, fant jeg et sted å sitte så jeg kunne konferere guideboken igjen. En rask gjennomskumming senere avgjorde jeg at jeg skulle til Greenwich Village.

Nær Lafayette og Bleecker fant jeg lyktestolper som var pyntet med fargerike plaststrips.

Tenk å bo her! Jeg liker å bo på steder med artige gatenavn. En gang bodde jeg i Mor Go’ Hjertas vei og en annen gang i Kirkegårdsgata. Nummer 13, til og med! En dag vil jeg bo i Sorgenfrigata og skaffe meg en ferieleilighet her i Gay Street. Greenwich Village virket ellers som et veldig flott område å bo i. Mye grønt og mange fine bygninger. Jeg er svak for gamle, pene bygninger ♥

Enhver homo med stoltheten i behold bør foreta en pilgrimsferd til The Stonewall Inn. Tross alt var det her homokampen begynte for alvor sommeren 1969 da de homofile gjestene spontant gjorde opprør mot politiets (og regjeringens) trakassering mot dem. Heia!