Blå stillhet

4


Vi fikk i oppgave før påske å sette sammen et kunstnerisk bilde med utgangspunkt i «blå» og «stillhet», og dette ble mitt resultat. Bildet dere ser, er utgaven jeg lagde etter tilbakemelding fra lærer og medelever på onsdag. Et par av tingene var å flytte sprøyten litt mer til venstre og gjøre hodeskallen mer synlig; ingen så hodeskallen og flere trodde de så på en linjal, det tyder på at folk flest ikke har en like morbid tankegang som meg. Godt tegn.

Tanken bak bildet er at en av assosiasjonene til «stillhet» er «død», og jeg følte at en sprøyte med et innhold som ser giftig ut, er en bra måte å illustrere dette på, man dør hvis man injiserer innholdet. Jeg fylte sprøyten til 42 ml fordi 42 er, ifølge Haikerens guide til galaksen, svaret på Livet, Universet og Alt Mulig. Veldig dypt. Jeg har en teori om at vi kanskje får vite den ultimate sannheten når vi dør eller oppnår Nirvana (jeg er buddhist, så det så). Så konklusjonen er cirka sånn: En person higer etter å få vite meningen med livet at han/hun tar livet av seg i et forsøk på å finne svaret.

Oppskriften:
En stor sprøyte (18,50 hos apoteket)
Blå Zalo
Hodeskalle (medisinbutikken ved Holbergs plass)
Asfalt

Fyll sprøyten med Zalo og fotografer denne med makroobjektiv og håndholdt blitz rettet mot den hvite bakgrunnen. Smil og spør pent om du kan få fotografere en hodeskalle når du står i medisinbutikken (evt. kjøpe din egen hodeskalle for 800,- eller mer). Fotografer et stykke skitten asfalt. Sleng sammen alt i Photoshop og gå bananas med en myk børste med lav gjennomsiktighet. Tadaa!

4 kommentarer til “Blå stillhet

  1. >Flott gjennomført oppgave. Jeg ser både sprøyten og hodeskallen. Men nå leste jeg teksten da. :)

  2. >John:Takk, takk :D

    Ivar:Takk-takk til deg også :D

    Joakim:Bøkene er enda bedre! De er sikkert tilgjengelig på lydbok :D
    Takk for kommentar, du også ^^

Comments are closed.