[Bøker, bøker, bøker]

1

Jeg fant denne listen hos Klisjee og fikk selvfølgelig lyst til å bedrive litt listeri:

Som leser er jeg:
Rastløs. Jeg kan bli så grepet av en historie at jeg leser avgårde som en olja lyn, eller jeg kan veksle mellom å lese flere bøker fordi jeg er Frøken Mye-Vil-Ha-Mer. Jeg er også ganske altetende, de fleste bøkene blir konsumert. De spennende bøkene fordøyer jeg veldig raskt, de ikke så spennende bøkene bruker jeg mer tid på. De uspennende bøkene bruker jeg en evighet på, for jeg er sta nok til å ikke gi opp. Med mindre de er virkelig dønn kjedelige og gir meg lyst til å dunke hodet mot veggen.

Som blogger er jeg:
Hm… Jeg liker å innbille meg at jeg er allsidig, jeg skriver jo litt om forskjellige ting etterhvert som de faller meg inn. Men uansett hva jeg skriver om, så prøver jeg å holde et visst nivå på selve skriveriet. Tross alt er man frilanser korrekturleser og sterkt farget av år med høyt litteraturinntak.

Sist leste bok:
Dypt savnet av Harlan Coben, som er en korrekturjobb fra Cappelen Damm. Jeg hadde egentlig ti dager på meg til å jobbe gjennom de 320 sidene, men gurimalla handlingen var så oppslukende at jeg var gjennom halve boka etter tre dager. Samtidig som jeg koste meg med korrekturjobben (Å få betalt for å lese bøker og notere skrivefeil er intet mindre enn fantastisk), leste jeg også Du (Thomas J. R. Marthinsen) og Alt under kontroll (Jan Grue). Og jeg begynte på Dødsspillet av favorittforfatteren min Stephen King (under pseudonymet Richard Bachman) for et par dager siden. Jeg sa at jeg er en rastløs leser.

Sist kjøpte bok/bøker:
Her sier jeg som Klisjee: Heia innmelding i Bokklubben! Pixley Mapogo (Tore Renberg), Jeg skal vise dere frykten (Nikolaj Frobenius) og Dagbok 1942-44 (Hélèn Berr, Frankrikes svar på Anne Frank).

Favorittkrimforfatter:
Jeg. Hater. Krim. Dypt og intenst. Jeg var ikke så veldig glad i krim før, men etter at jeg tok med meg for få bøker i bagasjen da jeg dro til Brasil for noen år siden, ble jeg nødt til å låne bøkene på hotellbiblioteket. Og de hadde bare krim. Bare krim. Nå får jeg utslett bare jeg ser en Nesbø- eller Faldbakken-bok. Og bare så det er sagt: Stephen King er IKKE krim. King er thriller. STOR forskjell.

Jeg leser alt av:
Stephen King. Det er andre forfattere på denne listen, men Stephen King er numero uno.

Jeg leser helst ikke (genre/forfatter):
Se «Favorittkrimforfatter», så slipper jeg å nevne hvor hardt jeg må kjempe mot trangen til å brekke meg hvis jeg hører om Grafton eller Marklund.

I hylla for faglitteratur leter jeg etter:
Medisinsk historie er alltid et kult tema. Alternative ting (meditasjon, clairvoyance osv.) er også artig.

I tillegg til norsk leser jeg gjerne:
Engelsk, svensk og dansk. Jeg prøvde å lese Den lille prinsen på fransk en gang, men jeg trenger å pusse mer på fransken min før jeg kan gyve løs på fransk litteratur på originalspråket.

Øverst i min å-lese-stabel ligger akkurat nå:
Dødsspillet, som nevnt. Og Hvorfor smiler Mona Lisa? (Pierre La Mure), Digging to America (Anne Tyler), Lær at finde dine tidligere liv (Ted Andrews) og The Wonderful Wizard of Oz (L. Frank Baum). Samt Bokklubben-bøkene som kommer i posten om et par uker, og eventuelle bøker jeg låner i et svakt øyeblikk på tilfeldige snartur innom biblioteket (Rastløshet, ditt navn er Anne-Line).

Øverst på min bokønskeliste akkurat nå:
Jeg har ikke lov til å kjøpe flere bøker før jeg har flyttet til en større leilighet som jeg skal bo i resten av mitt liv (det er slitsomt med et flyttelass som består av 20+ esker fylt med bøker), men jeg kan godt tenke meg disse to: Vintage Hairstyling: Retro Styles with Step-by-Step Techniques (Lauren Rennells) og Art of Finger Waving — Recreating Vintage 1920s and 1930s Hairstyles (Paul Compan). Og Frøken Detektiv-bøker jeg mangler i samlingen min.

På antikvariater (Fretex, liksom) leter jeg etter:
Frøken Detektiv-bøker. Nostalgia.

Én kommentar til “[Bøker, bøker, bøker]

  1. >I diggz it :D

    (Og no fekk eg plutseleg angst med tanke på framtidig flytting. Jaiks)

Comments are closed.