[Ateistisk perspektiv på religiøst tegnspråk]

1

Jeg underviser i tegnspråk. En ting som alltid har erger meg hver gang jeg starter opp nytt kurs, er hvordan kursheftene ser ut som om KrF har tuklet med dem, ikke ulikt det de ønsker å gjøre med RLE-faget nå som de rødgrønne er ute av spill. Hmf. Det er sikkert bare ateistiske meg som overdriver når jeg synes at det blir for mye med ord som «Kristi himmelfartsdag», «pinse» og ymse jesuspåskeord. Men det er fint med litt balanse. Derfor gikk jeg til Fjesboka og ba om hjelp til å finne tegn for ord fra andre religioner og livssyn. Som man spør, får man svar: YouTube flyter over av videoer fra muslimer, jøder og buddhister som gjerne sprer sine respektive hellige ord for nysgjerrige søkende. Hinduistene har jeg foreløpig ikke funnet, merkelig nok. Og Human-Etisk Forbund ser heller ikke ut til å ha funnet ut at det kan være lurt å henvende seg til et døvt publikum.

Som sagt, jeg fant mange videoer. Riktignok er de fleste videoene på ASL (amerikansk tegnspråk), men det er en begynnelse. Her er et knippe av dem:

Siden de tre andre religionene har fått plass her, lar jeg aller nådigst de kristne få litt spilletid også. Balanse, folkens, balanse. En søt gammel dame som leser fra første Mosebok:

Følgende videoen er ikke relatert til temaet over i det hele tatt, men jeg deler den med dere fordi den er så innmari fin. Tir n’a Noir av Vamp på norsk tegnspråk:

Én kommentar til “[Ateistisk perspektiv på religiøst tegnspråk]

Comments are closed.