[All I want for Christmas is my four wisedom teeth out]

4

Kanskje jeg skal gjøre det til en vane å gi blogginnleggene i desember omskrevne titler av kjente julesanger? Håhå. Neida. Joda. Kanskje.

Tilbake til det dette innlegget skal handle om: I går var jeg hos tannlegen og fikk trukket en visdomstann. Siden jeg i flere år bare har hørt skrekkhistorier vedrørende disse dumme tennene som evolusjonen ikke har luket ut for lengst, ville jeg gi et positivt bidrag om det å fjerne visdomstenner for å vise at det faktisk er mulig å fjerne visdomstenner på en enkel og hyggelig måte, og at det ikke alltid er grunn til å grue seg for et tannlegebesøk (med mindre du har tannlegeskrekk, men det er en helt annen sak).

Jeg har aldri vært plaget av tannlegeskrekk, og jeg har for vane å ta ting med stoisk ro, så jeg tenkte på gårsdagens tannlegebesøk som en tur til butikken; noe helt hverdagslig og nødvendig. Folk spurte meg «Er du klar?» på en måte som kunne tolkes som at de forventet at jeg skulle være en skrekkslagen og skjelvende nervebunt. Jeg trakk bare på skuldrene og «Jaja, ikke noe problem.»

I tannlegestolen ble jeg bedt om å puste med magen når tannlegen skulle sette sprøyten. Puste med magen er jeg ekspert på (nesten) ettersom jeg driver med meditasjon. Jeg fokuserte også mest på å være mentalt tilstede og ikke analysere for mye av det som skjedde — mindfulness <3. Før jeg visste ordet av det, var 1/4 av munnen min nummen og jeg hadde en tann mindre, helt uten at det gjorde vondt eller var ubehagelig. Prosessen var bare morsom og interessant, og jeg fikk til og med tanna med meg hjem!

Jeg følte meg helt fin hele dagen etterpå. I dag føler jeg meg også topp, bare litt murring på siden av overkjeven, ikke verre enn en lett hodepine som kommer til å gå over av seg selv.


Denne, og de tre andre visdomstennene, skal jeg få forsølvet og bruke som smykkeanheng.

4 kommentarer til “[All I want for Christmas is my four wisedom teeth out]

  1. Jeg er ganske redd for tannleger selv, men det er mest fordi jeg ikke har vært hos tannlegen på veldig mange år og tanken på å dra til tannlegen igjen skremmer meg mer og mer for hvert år som går uten at jeg får gjort det. Og det er sånn at faren min har sagt han kan få tak i tannlegetime hos tannlegen sin til meg, men jeg glemmer med vilje å minne ham på det fordi jeg er så bekymret for at han skal kjefte på meg og jeg hater å få kjeft. Uff, det er en ond sirkel, neste år må jeg få dratt til tannlegen igjen.

    Uansett, nok om det. fint innlegg og jeg tror et slikt smykkeanheng kan bli veldig fint :)

    1. Det er lurt å gå til tannlegen minst en gang i året, det er billigere (og mindre skummelt) enn å vente helt til hele tannsettet må skiftes ut :S Hvis tannlegen er en dannet person, kommer han nok ikke til å kjefte på deg :)

  2. wow! jeg burde gjøre som deg; nå har jeg hatt tannpine i et par uker fordi jeg vegrer meg for å få de idiotiske tennene ut. jeg tenker at det blir så veldig styrete å drive å trekke dem, men det hørtes jo ganske greit ut:D

    1. Jeg tenkte det også, men så var det over på noen få minutter! Jeg skulle bare ønske jeg hadde gjort det mye tidligere, for jeg merker nå at tanna som var ved visdomstannen, er litt skjevt plassert i forhold til de andre tennene, trolig fordi visdomstannen fikk presse mot den så lenge o__O Det anbefales visst at man fikser visdomstennene før man blir 26 år, så du får skynde deg til tannlegen :)

Comments are closed.