[Å nå nye høyder]

5

Hos audiopedagogen trener jeg ikke bare lytteevnen min, men også hjernen. Vanlig lyttetrening går ut på at audiopedagogen leser noe høyt og jeg skal kunne gjenta det hun leste. Ettersom jeg har hatt en så god utvikling, har vi gått fra å lese standardsetninger til quiz. Audiopedagogen hadde et par sider med Se&Hør-quiz, men de kjedelige spørsmålene ble vi fort ferdig med. Istedet går vi gjennom Illustrert vitenskap-quizzen, noe som er ganske avansert for det er mange fremmedord, noen latinske ord og kunnskap som ikke er av normal allmenn interesse.

Med normal allmennkunnskap tenker jeg på ting som «Han skrev romanen Sult«. Kan du kanskje svare på dette: «Stoffet er en triatomisk allotrop av oksygen, og har en stikkende lukt som svir i nesa.»

Ikke bare hørte jeg det, men jeg svarte riktig på det også.

5 kommentarer til “[Å nå nye høyder]

 1. >Du er på veldig riktig jorde! :D Har du hatt fysikk som fag en eller annen gang? Jeg hadde bare naturfag ett år på videregående, men jeg tror ikke vi lærte om ozon. Lurer på hvor det er det hjernen min har plukket opp og lagret det med «triatomisk allotrop form» :p

 2. >Jeg har også bare hatt naturfag ett år, hadde ingen «vanskelige» fag, for jeg gikk musikk, dans og drama :p
  Jeg har faktisk ikke peiling på hvorfor jeg visste det, jeg heller. Unyttige fakta sitter alltid som klistret.
  Hjernen min er full av ubrukelig kunnskap, kanskje det er derfor jeg aldri får den nyttige til å sitte :)

 3. >Da er vi to om å være forhenværende MDD-elever med mer plass for unyttig informasjon enn for nyttig ;D
  Regner med at du kanskje vil synes denne informasjonen er (u)nyttig å ha med seg:
  Fagordet for «frykt for lange ord» er hippopomonstrosesquippedaliophobia.

  Ordet er dog ikke like langt som fagordet for hikke :p

 4. >Tøft:)

  Haha, jeg visste det var et langt ord, men gatekredibilitet til deg for å huske det.

  Hypernevrokustiske diafragmavibrasjoner? :)

Comments are closed.